Svájc legnagyobb webáruháza bitcoint is elfogad

Újabb mérföldkő a bitcoin életében miután a svájci ‘eMAG’, a Digitec-Galaxus, integrálta a bitcoint és más altcoinokat is mint fizetési módszer.

“Már nagyon rég meg akartuk tenni”

A Digitec és Galaxus ügyfelei ezentúl kriptóval is fizethetnek rendeléseik után. A BTC mellett elérhetővé válik a Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Cash SV (BSV), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), TRON (TRX), OmiseGo (OMG), és NEO (NEO) is.

“Lenyűgözőek a kriptovaluták és az e-kereskedelem releváns fizetési módjaivá válhatnak. Támogatni szeretnénk ezt a fejlődést,” mondta Digitec társalapító Oliver Herren.

Amikor arról kérdezték miért kezdett el vállalata most kriptókat elfogadni, akkor Herren a következőt nyilatkozta:

Mert van neked és szeretnéd használni. Vagy mert nem tudod valós pénzre váltani mert a bankod nem fogadja el. Vagy mert megteheted és szeretnéd kipróbálni ezt az új dolgot.

Ugyanakkor a cég hozzátette, elsősorban marketingfogás, mivel így kíván jó színben feltűnni a fiatalabb generáció előtt, akik technológia-tudatosak és innovatívak.

Egyazon időben az árvolatilitás sem lesz probléma, magyarázza a vállalat. Minden egyes tranzakciót a harmadik fél Coinify fog feldolgozni és azonnal svájci frankra konvertálni.

Ugyanakkor a fizetési opció elsőként kizárólag a svájci vásárlóknak lesz elérhető. Amennyiben a kezdeményezés sikeres lesz, akkor a német ügyfeleknek is aktiválják.

A kriptovaluta fizetési opció a Galaxus oldalán

A rendelés kriptókkal elég egyértelmű. Fizetéskor az ügyfél kiválassza a kriptovaluta fizetési opciót és onnan átirányításra kerül a Coinify oldalára, ahol kiválassza az adott kriptovalutát amiben fizetni szeretne.

A befagyasztott átváltási árfolyamon 15 perc áll rendelkezésre a fizetésre, amelyhez a vásárló kapni fog egy tárcacímet és egy QR kódot. 

A Digitec Galaxus nem fog extra költséget felszámolni, de a Coinify 1.5 százalékos átváltási díjat számol fel a fizetendő összeg után.

Több webáruház követheti a példájukat

Egy ilyen bátor húzás után valószínű, hogy több helyi webshop is csatlakozni fog a kriptovaluta elfogadóhelyek listájához. Az országban amúgy is magasra rúg a bitcoin és altcoin elfogadottság.

Az egyik legaktívabb európai kriptoközösség Svájcban található, rendszeresek az összejövetelek, a konferenciák és a híres Kripto-völgy is itt található, Zug kantonban. Az években több intézményi és szabályozói kezdeményezés is történt a vezető hely prezerválására. Európában elsőként a SIX svájci tőzsdén lehet bitcoin és ethereum tőzsdén kereskedett termékeket vásárolni.

A vonatjegyekért bitcoinban is lehet fizetni, amit postafiókokban is meg lehet vásárolni. Sőt, egyes helyeken az adót már bitcoinban is ki lehet egyenlíteni.

A Digitec Svájc legnagyobb online kereskedelmi piacvezetője, a Galaxus pedig az ország legnagyobb e-shopja. 2018-ban a vállalata bevétele elérte a 992 millió frankot (260 Mrd Ft).

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük