Szabad a pálya a francia életbiztosítók előtt: már bitcoinba is fektethetnek

Egy frissen elfogadott törvény értelmében Franciaországban tevékenykedő életbiztosítók, mint az AXA vagy a Credit Agricole már kriptopénzekbe és tokenekbe is fektethetnek, méghozzá korlátozás nélkül.

A Pacte törvényt (Plan d’action pour la croissance et la transformation des entreprises) csütörtökön fogadták el a francia törvényhozók.

A törvény értelmében a biztosítók specializált alapok révén fektethetnek digitális eszközökbe. Segítségével a biztosítók olyan életbiztosítást is köthetnek ügyfeleikkel, amelyek mögöttes biztosítási alapjai a virtuális valuták lesznek. Franciaország ezzel elsőként teszi lehetővé a biztosítóknak, hogy bitcoinba, ethereumba stb. és tokenekbe fektessenek.

“A Pacte-nak nem ez volt az elsődleges célja, de ezentúl a biztosítók kriptoeszköz alapú termékeket is kínálhatnak. Ugyanezt megtehetik mostantól specializált alapokon keresztül is,” nyilatkozta Joel Giraud, a La République En Marche párt költségvetési biztosa a Les Echos oldalnak.

Franciaország a döntéssel partvonalra állította azt az életbiztosítási befektetési feltételt, hogy maximálisan a kezelt eszközök 10%-a lehet csak nem értékpapír alapú befektetés.

A francia döntés, köszönhetően súlyának az Európai Unióban, könnyen átvehetik a környező országok törvényhozói is.

A francia életbiztosítási piac az egyik legnagyobb a világon. Az AXA és a Credit Agricole a világ 25 legnagyobb életbiztosítója közé tartozik. 2017-ben közel ~1500 milliárd dollár értékű nembanki eszközt kezeltek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük