Szabadságra mentek a litecoin tulajdonosok?

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Új rekordra ért a legalább egy éve inaktív tárcákban tárolt LTC mennyisége és a hálózaton a LTC tranzakciók száma is csökken.

Téli álom Litecoinéknál

Egy friss kutatás alapján a 63 millió forgalomban lévő litecoinból 40 milliót több mint egy éve inaktív tárcában tartanak. Az érmék egy része kriptotőzsdékhez köthető de a többi korai elfogadók és az elmúlt években belépők tárcáit jelenti.

“…ezekből az adatokból az a fő következtetés vonható le, hogy jelentős számú érme van erős kezekben és hosszú távú bull kereskedőknél, akik inkább felhalmoznak, ezzel iktatva ki a piacról a potenciális lefelé irányuló nyomást”írta Franklyn Richards a Litecoin.com oldalon. A forgalomban lévő érmékből ~12 milliót tart a Coinbase tőzsde az ügyfelei nevében, teszi hozzá egy 2018 decemberi kutatásra hivatkozva.

A trend egyébként megfigyelhető a bitcoin esetében is, ahol a 18+ milliós aktuális piaci kínálatból 10 millió BTC-t több mint egy éve nem mozgattak.

A litecoin esetében az érmék jelentős részét 2018 október – november időszakában fagyasztották be, akkor az árfolyam 30 – 40 dollár között változott, de ugyanez év decemberében megjárta a 25 dollárt is.

Azóta szerencsére javult a helyzet, hiszen 2019-ben a LTC visszakapaszkodott az 50 dolláros tartományba, ami még mindig csak az egyhatoda a 2018 decemberi 300 dolláros csúcs árfolyamának.

Pedig a likviditásával nincs gond, vagy mégis? Ha hihetünk a Coin Market Cap litecoinra vonatkozó összesített kereskedési volumenének, ami az elmúlt 24 órában 3.2 milliárd dollárnyi LTC cserélt gazdát. De jobb, ha inkább nem hiszünk, mert az azt jelenti, hogy 63 millió (!) litecoint adtak vagy vettek az elmúlt 24 órában a kereskedők. Ez a szám, figyelembe véve a teljes piaci kínálatot és a frissen jelentett 40 millió inaktív coint, teljes mértékben irreális. Azt jelenti, hogy egy nap leforgása alatt 23 millió litecoin 3x is gazdát cserél.

Helyette vegyük inkább a Brave New Coin megbízhatóbb 24 órás volumenét, ami 784 millió USD kereskedési forgalmat regisztrált, ami 15 millió litecoinnak felel meg.

Az ellentmondások ellenére azonban fontos megjegyezni, hogy a LTC továbbra is magas likviditású érmének számít a piaci érték alapján rangsorolt lista alsóbb régióinak coinjaihoz képest. Különösen az ázsiai kereskedők körében kedvelt, mellette több magas volumenű stabilcoin kereskedési párral is rendelkezik. A 24 órás kereskedési volumen 63%-át például a LTC/USDT pár teszi ki.

Kapcsolódó cikkek:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.