Szakad a Polygon árfolyam a SEC perek miatt, milyen érmébe lehetne befektetni helyette?

A Polygon befektetői minden bizonnyal nem kifejezetten boldogok, látva a MATIC hihetetlen mélyrepülését. A 12. legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező projekt értéke az elmúlt hét során közel 22%-ot vesztett értékéből.

Míg néhány nappal ezelőtt 0.89 dollárért lehetett hozzájutni, addig jelenleg a MATIC értéke jelenleg csupán 0.64 dollár.

A mostani események mögött elsősorban a SEC (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) előző heti bejelentése áll. Ebből kiderül, hogy a hatóság többek között a Polygonnal szemben, a Binance-per keretében szigorúbb ellenőrzést foganatosít.

Ezt hallva pedig a befektetők egy része úgy döntött, nem érdemes kockáztatni, és inkább kivette a pénzét a népszerű kriptoból.

Idén a MATIC kifejezetten rosszul teljesít, mivel a 2023 februári 1.57 dolláros érték után jelenleg 50%-ot is meghaladó árfolyamcsökkenésnek lehetünk szemtanúi.

Bár jóslatokba felesleges lenne bocsátkozni, az szinte biztosnak mondható, hogy amennyiben a SEC megnyeri a pert a Binance-szel és a Coinbase-szel szemben, az további nehézséget fog jelenteni a Polygon számára.

Ez a gyakorlatban pedig nem csupán árfolyamcsökkenést jelentene. Egyes elemzők szerint az sem kizárható, hogy az amerikai befektetők számára teljesen elérhetetlenné válik a token.

Ezen felül pedig a mostanáig jó ütemben fejlődő Polygon hálózatát a belengetett szigorítás egészen biztos, hogy részlegesen, vagy akár teljes mértékben megállásra fogja kényszeríteni.

matic arfolyam jun13

Így pedig még azt sem túlzás mondani, hogy a MATIC értéke akár 0 dollár is lehet hamarosan.

A jelek szerint a SEC eltökélt a kriptoszektorral szembeni szabályozással kapcsolatban, így a Polygon hálózata számára a jövő bizonytalan és aggasztó.

Éppen ezért a befektetőknek érdemes lehet megfontolni olyan alternatívákat, melyek a Polygon hálózatához hasonló kiváló felhasználási módokat kínálnak, egyúttal pedig képesek lesznek a jövőben is megállni a helyüket.

Milyen kriptoba érdemes befektetni?

Amennyiben TE azok közé tartozol, akik nem egy felkapott érmét keresnek, hanem hosszú távon is jövedelmező, egyúttal praktikusan felhasználható projektet, akkor érdemes lehet a zöld kriptokat megfontolni.

Kétségtelen, hogy az éghajlat a bolygó egyre több részén válik szélsőségessé, és az időjárási anomáliák száma gombamód szaporodik. Mivel ezek a folyamatok mindenki életére hatással vannak, ezért azok a projektek, melyek képesek csökkenteni a felmelegedés ütemét, rendkívül értékessé válhatnak rövid idő alatt is.

A problémára a megoldást hosszabb távon egyértelműen a körforgásos gazdaság fogja jelenteni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden termék ismételt feldolgozásra kerül, így semmilyen fölösleges anyag vagy hulladék nem képződik a gyártás során.

A vállalatok kizárólag újrahasznosított termékeket vásárolnak, és azokból pedig olyan termékeket állítanak elő, melyeket ismét, teljes mértékben fel lehet majd használni. Eközben pedig az újrahasznosítást végző lakosság az erőfeszítéseiért cserébe jutalomban részesül.

Bár elsőre ez lehet utópisztikusan hangzik, az előértékesítési szakaszában lévő Ecoterra pontosan ezt kínálja.

Ecoterra – zöld megoldás a legégetőbb problémákra

Az Ecoterra egy ERC-20 úgynevezett “Recycle 2 Earn” rendszerre épülő ökoszisztéma, amiben a felhasználók különböző termékek visszaváltásával juthatnak profithoz.

Ami igazán nagyszerűvé teszi a kezdeményezést, hogy az Ecoterra a legnagyobb cégek, illetve az újrahasznosítást végző vállalatok számára is segítséget nyújt.

Ennek köszönhetően pedig az Ecoterra rendszerének hála valóban megvalósul egy körforgásos gazdaság, amiben semmilyen hulladék nem vész kárba.

Ráadásul az ökoszisztéma nem kizárólag a jutalmazást, hanem számos oktatóanyagot is elérhetővé tesz a befektetők számára.

Ennek köszönhetően pedig kezdő és rutinos környezetvédők is képesek lesznek valami újat tanulni.

Hogyan működik az Ecoterra?

Az Ecoterra egyik legfontosabb részét a még idén megjelenő mobilalkalmazás fogja alkotni.

Ennek segítségével, még a termék visszaváltása előtt be tudod olvasni a termékeket. Ezáltal megtudhatod, hogy a visszaváltás után mekkora mennyiségű érmére számíthatsz..

Ezek után keresned kell egy visszaváltó automatát, amit az Ecoterra alkalmazásával egyszerűen meg tudsz majd tenni. Végül nem kell már mást tenned, csak lefotózni az Ecoterra alkalmazásával az automata használata során kapott számládat.

Miután ezzel végeztél, az Ecoterra máris jóvá fogja írni a megszerzett ECOTERRA érméidet a számládon.

Az Ecoterra alkalmazásán keresztül a termékek beolvasása mellett ellenőrizni tudod a saját, illetve az Ecoterra partnereinek ökológiai lábnyomát.

Az elérhető profilok mellett pedig természetesen lehetőséged lesz elkölteni a megszerzett érméket. Az Ecoterra piacterén keresztül nem csupán ellenőrzött forrásokból származó karbonkreditekhez férhetsz hozzá, hanem valós termékekhez, illetve akár nonprofit szervezetek is tudsz támogatni.

Vagyis azzal, hogy visszaváltasz termékeket, támogathatod például a faültetéseket, vagy más fontos környezetvédelmi programot.

ecoterra features english

Ez viszont még mindig nem minden.

Elérhető lesz ugyanis egy másik piactér, elsősorban a vállalatok számára. Ez a felület összeköti az újrahasznosítást végző cégeket a gyártókkal, így a blokklánc-technológiának hála biztonságosan és gyorsan hozzá lehet majd jutni újrahasznosított anyagokhoz.

Más szóval, az általad visszaváltott palacknak végig tudod majd kísérni az útját, hogyan válik egy új termékké. Ebben a folyamatban pedig semmilyen fölösleges anyag nem képződik, vagyis tökéletesen megvalósul a körforgásos gazdaság ötlete.

Végezetül, az Ecoterra azokat is jutalmazni fogja, akik rendelkeznek napelemekkel. Ilyen esetben ugyanis egyszerűen annyit kell tenned, hogy az Ecoterra alkalmazásával beolvasod a számládat, és máris megkapod az érte járó ECOTERRA érméket.

Nézd meg az EcoTerrát

Nem érdemes kihagyni!

Az Ecoterra előértékesítése jelenleg a 8. szakaszában jár, és a fejlesztőknek összesen 5 millió dollárt sikerült gyűjteni. Mivel az összegyűjteni kívánt teljes összeg 6.7 millió dollár, ezért ha még kedvezményes áron, csupán 0.000925 dollárért vásárolnál a tokenekből, akkor nincs vesztegetni való időd.

A listázáskor az érmék 0.01 dolláros áron lesznek elérhetők, azonban az izgalmas felhasználási módjának, illetve a skálázhatóságának köszönhetően a tokenek értéke a kezdeti ár sokszorosára fognak emelkedni.

Ezzel kapcsolatban több szakértő is úgy véli, hogy akár a tízszeresen növekedés sem kizárható.

ecoterra csapata

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a projektről, mindössze néhány perc alatt vásárolhatsz az innovatív érmékből.

Csak annyit kell tenned, hogy csatlakoztatod a kriptotárcádat az előértékesítési felülethez, majd kiválasztod a számodra ideális fizetési módot. Az Ethereum, illetve a Tether (USDT) mellett a tranzakció során akár bankkártyát is használhatsz.

Miután ezzel végeztél, csak meg kell adnod, hogy mennyi érmét vásárolnál, majd véglegesíteni a tranzakciót.

Végül a listázás előtti órákban meg fog jelenni egy “Claim” gomb a weboldal felületén, amivel igényelni tudod a frissen létrehozott érméket.

Ne maradj le az év legjobb zöld projektjéről, csatlakozz még ma!

Nézd meg az EcoTerrát

További hírek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**