A szakértők ETH árzuhanásra számítanak a Constantinople után

Ahogy szépen lassan közeledik az Ethereum Constantinople hard forkja, a kriptoközösség egyre nagyobb érdeklődéssel figyeli az ETH-val kapcsolatos változásokat. Az elmúlt hónapban, részben a hard fork közelsége miatt, meglehetősen nagy pozitív árugrásokat láthattunk, ahogy az ETH ára 104 dollár környékéről mára ~$150 fölé is ugrott. A januárra tervezett hard forkot már így is tolják egy ideje. Most minden valószínűséggel február végén végre sort kerítenek rá.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

És bár a Constantinople hálózatfrissítés pozitív dolgokat ígér a felhasználóknak, mint például az inflációs ráta csökkentését, azonban néhány szakértő óva inti a túl optimistákat. Szerintük ugyanis könnyedén lezuhanhat az ETH ára a hard forkot követően.

És hogy miből gondolják, hogy a hard fork után árzuhanás történne?

Alex Krüger, főként kriptovalutákkal foglalkozó közgazdász szerint, a legnagyobb probléma az, hogy az Ethereum jelenlegi long/short aránya meglehetősen aggasztó trendeket mutat. Ő arra hívta fel ugyanis a figyelmet, hogy a legutolsó alkalom, amikor ilyen arányban voltak ezek, az pont az ETH novemberi árzuhanása előtt volt.

Ő így magyarázta az álláspontját:

“Az utolsó alkalom, amikor az ETH long/short aránya ilyen magas volt, az a novemberi 60%-os zuhanáskor fordult elő. A kriptók ára gyakran növekszik a hard forkokat megelőzően, néhány nappal a fork előtt elérik a csúcsukat, majd a forkkal egy időben lezuhannak. Ráadásul a mostani teljes kripto növekedés nagyrészt az ETH-nek köszönhető.”

Még azt is hozzátette, hogy a legtöbben a Constantinople-t február 28-ára várják, és nem február 25-ére.

Az árnövekedés ellenére nagy a bizonytalanság a Constantinople miatt

A legtöbb kereskedő a Constantinople előtt azért inkább óvatosan nyúl az Ethereum felé. Még akkor is, ha az elmúlt hetekben megugrott a kriptovaluta ára. Bár sok szakértő hajlik arra, hogy a hard forkot követően inkább árcsökkentést láthatunk, mások hisznek abban, hogy a Constantinople hard fork inkább fel fogja nyomni az árakat hosszú távon.

Rengetegen pedig szimplán abban értenek egyet, hogy a Constantinople hatása jelenleg még teljesen kiszámíthatatlan.

Néhány napon belül már sokkal tisztábban fog látszódni, hogy kinek is van igaza most.

Van 5 perced? Támogasd a véleményeddel a Bitcoin Bázis fejlődését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.