Szárnyal a Ripple (XRP), ~45%-os pluszban

Szárnyal a Ripple (XRP) a folyamatos jó hírek hatására. A tegnap dél körül kezdődött emelkedés eddig megállíthatatlannak tűnik és napváltáskor megközelítette a fél dolláros lélektani határt is. Jelenleg az XRP ára ~0.47 dollárcent, ami 45%-os emelkedést jelent a Coin Market Cap adataira hivatkozva.

Miért szárnyal a Ripple (XRP), technikai elemzés

Az XRP/USD chartokon jól kivehető a duplafenék felállás indukálva a kitörést és a trendfordulót.

A Ripple kitört a csökkenő trendvonalból és a duplafenék formáció megerősít abban, hogy visszatérnek a bikák az XRP piacára. A hosszú zöld gyertya a napos charton azt jelzi, hogy a bikás momentum kezdett lendületet venni.

Ugyanakkor a 100-as SMA továbbra is a hosszú távú 200-as SMA alatt van ami azt jelenti, hogy a leggyengébb ellenállás az alacsonyabb árszinteknél van. Az SMA 100 alacsony szintje miatt továbbra is fennáll az esély arra, hogy a medvék visszatérnek, de közben azt is érdemes megfigyelni, hogy az XRP simán áttörte a dinamikus inflexiós pontját. Az ár könnyen tesztelheti akár az SMA 200 körüli árfolyamot is.

Az RSI szintén felfele mutat, ami túladottságot jelent és a vevők vélhetően erőt gyűjtenek az újabb rohamra, vagy teret nyernek az eladók. A sztochasztikus indikátor alapján még van hova erősödnie mielőtt elérné a túladott régiót és jelezve a vásárlói kifáradást.

A Ripple cég nagyot ment a héten és csak folyamatos jó hírekről számoltunk be a Ripple cég és két banki terméke, az xRapid és a RippleNet kapcsán. Az egyik ilyen hír volt, hogy Szaúd-Arábia legnagyobb bankja és az USA 9. legnagyobb bankja is csatlakozik a RippleNet hálózathoz, ami gyors és olcsó határokon átnyúló utalásokat kínál intézményi szereplőknek. A másik, hogy xRapid terméke, egy felső vezető elmondása szerint, egy hónapon belül elindul, így nem csoda, hogy szárnyal a Ripple.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük