Szárnyal az Ethereum árfolyama! Már 4 milliárd dollár van stakelve

Az Ethereum egy olyan eszközzé vált, amibe bele lehet kapaszkodni és profitálni lehet belőle, mivel az árfolyama folyamatosan emelkedik, és új csúcsot ért el hétfő reggel az ázsiai kereskedés megindulása után.

Az Ethereum árfolyama a hétfő reggeli ázsiai kereskedés nyitása után elérte az eddigi legmagasabb szintet, és ugyan félénken, de eljutott az 1500 dolláros határig. Ennek hatására rögtön nagyobb árfolyam jóslatokat tettek az iparág vezető szereplői.

Néhány órával ezelőtt számos tőzsde, köztük a Binance is, az ETH eddigi legmagasabb áráról számolt be, ami 1475 dollár körül volt.  Ez 24 óra alatt 6,24 %-os emelkedést jelentett. Az eszköz árfolyama azóta kissé visszaesett, sajtóidőben 1414 dolláron kereskedtek vele.

Az elmúlt hét napban az ETH 15,5%-ot erősödött, míg a Bitcoin 7%-ot esett vissza. Ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy az Ethereum végül levált nagy testvérétől, és felülkerekedik rajta.

Ethereum árfolyama

4 milliárd dollárnyi ETH lett stakelve

A jelenlegi árakon mára több mint 4 milliárd dollár van az érintett ETH-ban lekötve, amelyet még legalább egy évig zárva tartanak a Beacon Chain betéti szerződésében. Az ETH 2.0 Launchpad beszámolója szerint ez 2,82 millió ETH-t jelent, ami a teljes készlet majdnem 2,5%-a.

Ez nem hangzik soknak, de meg kell jegyezni, hogy ez az ETH mennyiség mostantól több mint egy évig el van zárva az új blokklánc implementálása érdekében. Csak akkor lesz elérhető, ha az 1,5. szakasz során összeolvasszák az ETH 1-et és az ETH 2-t.

Jelenleg az etherből származó  jövedelem éves szinten nagyjából 9,3%. Ez azok számára, akik stakeltek, lenyűgöző megtérülés, azzal a ténnyel kombinálva, hogy az eszköz 140%-kal nőtt azóta, hogy a Beacon Chain kevesebb mint két hónapja indult.

A staking csak egy fajtája az Ethereum iránti igény megjelenésének. A DeFi és a stabilcoin használata szintén nagy keresletet generál az Ethereum iránt, és az is tény, hogy sokkal több fejlesztő dolgozik együtt az Ethereummal, mint bármelyik riválisával.

Az intézményi befektetők ezt is észrevették, és a kereslet valószínűleg növekedni fog 2021-ben, ami további árfolyam növekedéshez vezethet.

Hova tovább Ethereum árfolyam?

Mike Novogratz iparági szakértő arról tweetelt, hogy ebédmegbeszélésen volt az Ethereum társalapítójával, Joseph Lubinnel. Hozzátette, hogy az ETH ára 2600 dollárig is eljuthat.

“Ma @ethereumJoseph-szel ebédeltem. Mindig arra késztet, hogy további Ethert vásároljak. Szép kezdete a hétnek. A diagramok célja a 2600.” – Mike Novogratz (@novogratz) 2021. január 25

Az Ethereum javát szolgáló jelenlegi lendület mellett nem kétséges, hogy az eszköz ebben az évben magasabb árakat fog produkálni, mint amilyeneket eddig valaha is láttunk tőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük