Széleskörű elfogadottságot fog elérni a bitcoin a legújabb felmérés szerint

A cégvezetők és a befektetők több szabályozást szeretnének, ez lehet a kulcsa annak, hogy a bitcoin széleskörű elfogadottságot szerezzen egy friss felmérés szerint.

Széleskörű elfogadottságot szeretne mindenki

Több, mint 60 szakember, köztük befektetők, cégvezetők vettek rész a Foley & Lardnerner 2018-as kriptopénz felmérésében.

A részvevők nagy többsége a bitcoint és az ethereumot emelte ki, mint vezető kriptopénzeket. Függetlenül attól, hogy különböző felhasználási módjai vannak a kriptopénzeknek, a bitcoinra mondták a legtöbben, hogy széleskörű elfogadottságot tud majd elérni a társadalomban. A válaszolók 43%-a a bitcoinra, 17%-a pedig az ethereumra tette le a voksát.

Mindennek ellenére a válaszadók 38%-a gondolja az ethereumot a legjobb befektetési lehetőségnek. A bitcoint ebben a kérdésben csak a válaszolók 35%-a választotta. Érdekes, hogy a résztvevők 72%-a támogatja az ETF-eken keresztüli kereskedést – azonban mindössze 3%-uk fektetne csak bitcoint tartalmazó tőzsdén kereskedett alapba.

A kriptopénz ETF régóta foglalkoztatja a piacot, eddig azonban a legtöbbször csak a bitcoin ETF-ek különböző próbálkozásai mozgatták meg a befektetők fantáziáját.

 További érdekességek is kiderültek a kérdőívből

Az egyik legbeszédesebb szám az az 58%, mely szerint a résztvevők döntő többsége nem ért egyet azzal, hogy az országok vagy központi bankok saját kriptopénzt hozzanak létre. A legutóbbi venezuelai kriptopénz kibocsátás is elég sok kritikát kapott a transzparencia hiánya miatt.

A válaszadók kétharmada a tárolás és biztonság témakörére panaszkodott. A privát kulcsok biztonsága képviseli a legnagyobb kockázatot. Emellett aggodalomra adnak még okot a hekker támadások, a csaló ICO-k és a manipulatív kereskedés is.

A szabályozási környezet hiányossága volt az egyik legfontosabb tanulság a felmérésből. A válaszolók 72%-a gondolja úgy, hogy a kriptopénz iparág nem rendelkezik kellő szabályozottsággal. Ezen felül 84% gondolja úgy, hogy az kriptopénz kibocsátásokat szabályozni kéne a jövőben. Bár egyértelmű az igény a szabályozásra, azt is hozzá kell tenni, hogy erre leginkább az önszabályozás révén van igény – azaz saját önkéntes sztenderdek bevezetését szeretné a válaszolók 86%-a, nem pedig egy külső, állami szabályozást.

Mindezek ellenére a résztvevők több, mint fele, 58% gondolja úgy, hogy szívesen vállalnák a kockázatot és indítanának kriptopénzes vállalkozást a jövőben.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.