Szingapúr segíteni fog a kriptovállalkozásoknak a banki szolgáltatások igénybevételében

A szingapúri pénzügyi hatóság (MAS), Szingapúr városállam központi bankja azon dolgozik, hogy a kriptopénz vállalkozások banki szolgáltatást tudjanak igénybe venni az országban.

Ravi Menon az intézmény ügyvezető igazgatója a Bloombergnek adott interjújában kihangsúlyozta a központi bank össze akarja hozni a bankokat és a kriptopénz startupokat hogy kiderüljön, van-e valami közös nevező köztük és hogy tudnak-e együtt dolgozni.

Menon hozzátette, a fő probléma amit jelenleg a szingapúri kriptopénz vállalkozások tapasztalnak az a hagyományos bankok makacssága, hogy bankszámlát nyissanak számukra mivel a szektor szabályozása túl felületes és veszélyes a pénzügyi intézményeknek.

“Az ilyen típusú vállalkozások kissé mások szóval a bankoknak más módszert kell találniuk a bona fide üzletmenet kialakítására,” tette hozzá Menon.

Továbbá:

“Remélem összetudjuk hozni az elméket és túl tudunk lépni ezen az akadályon.”

Menon ugyanakkor azt is hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy a MAS laza szabályozást alkalmazna csak azért hogy még több kriptovállalkozást vonzzon a városállamba.

A központi banknak nem áll szándékában hogy engedélyezési eljárásoknak vesse alá a kriptotőzsdéket szemben a japán szabályozóval, mely 16 japán kriptotőzsdének adott engedélyt a szigetországban való működésre és bankszámla nyitásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük