Etess madarakat bitcoinból: interaktív madáretetőt helyezett ki egy szlovák YouTuber

  • 29
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy interaktív madáretető élőstream jelent meg a YouTube-on, ahol a felhasználó bitcoin és egyéb kriptoadományokból tartja fenn a madáretetőt, és mindent élőben közvetít.

Itt egy újabb csodás és ötletes felhasználási lehetősége a kriptóknak: egy interaktív madáretető, amit kriptojutalmakból tartanak fenn, és mindezt élőben streamelik a YouTube-on.

0.5 dollárnyi adomány bitcoinban, litecoinban, dogecoinban vagy nanóban újabb adag madáreledelt jelent a környék madarainak.

A koncepció, amit egy ismeretlen YouTube felhasználó, Mr. Dove talált ki, annyira sikeres lett, hogy a madarakat elárasztották eledellel. A madáretető egyébként itt található a szomszédban, Szlovákiában, Poprádban.

A nano (NANO) kriptó különösen népszerű a többi közül, állapította meg egy kriptoelemző Greg Thomson. A BlockExplorer elemzésében Greg megnézte, milyen és mennyi kriptót adományoztak eddig. Amíg Bitcoinból csak egyetlen adomány érkezett, addig nano kriptóban már 20x küldtek madáreledelre valót. Ezután szemére vetette a bitcoin tulajdonosoknak, hogy nem képesek áldozni a kis madarak etetésére, és nem hajlandók még ilyen kis mikroadományokat sem adni erre a nemes célra. Ez aztán egy igazi litániát indított a Redditen, ahol a bitcoin maximalisták elkezdtek panaszkodni és adományozni.

A cikk írásának idejében eddig 49x érkezett bitcoin adomány, 13 adományt küldtek dogecoinban, és 35 érkezett litecoin címről. Azonban a Nano még mindig a madáretetés domináns digitális valutája, eddig 209 adomány érkezett. Egyik magyarázata lehet a nano népszerűségének, hogy a tranzakciók a Nano blokkláncon sokkal olcsóbbak mint a többin, és kis összegben sokkal olcsóbb ebben a kriptóban tranzakciót bonyolítani.

Bármi is az oka ennek, egy biztos, madarat tolláról, embert barátjáról.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.