Szlovénia NFT-vel csalogatja a turistákat

Hamarosan Szlovénia lehet a világ új digitális Mekkája. Az apró, de rohamosan fejlődő ország már korábban is elnyerte a leginkább kriptobarát ország címet. Most egy új projekt keretében NFT-kel csalogatja magához a turistákat.

Turistacsalogató NFT

A közép-európai ország bevételének jelentős része származik a turizmusból, amit az elmúlt évek igencsak megviseltek. A szlovén állam a múlt hónapban adta ki a “sLOVEnia NFT”-t, amivel reményeik szerint több látogatót csalogathatnak majd az országba.

Ezen felbuzdulva Piran és Portorož városa saját NFT kollekcióval állt elő. A két tengerparti város a tokeneken keresztül szeretné megmutatni a világnak – és elsősorban a turistáknak- , hogy mennyire progresszív, fejlett és legfőképpen fenntartható turisztikai célpontot nyújt a látogatóknak.
Alexander Valentin, a portoroži idegenforgalmi szövetség elnöke kifejtette:

A metaverzumba vezető kapu most nyílik ki, és ez egy új piac a jövő generációja számára.

Digitális kincsvadászat

Az NFT-k megszerzéséhez egy digitális kincsvadászatra invitálják a turistákat. A látogatók három különböző kollekcióból kaphatnak egy-egy tokent, ha teljesítik a feladatokat. A tokenekért részt kell venniük egy nyereményjátékon, fel kell iratkozniuk egy hírlevélre, és posztolniuk kell az üdülőhelyről egy képet az Instára a @portorozpiran profil alá. Mind a három kollekció 100 NFT-ből áll, szóval nem árt sietni.

Aktívak a közösségi médián

Az NFT-akció mellett a két kisváros a közösségi médián is egyre aktívabban van jelen. A közelmúltban például már a TikTokon is csináltak egy fiókot, ahol újabb és újabb felvételekkel mutatják be ezeket a tengerparti gyöngyszemeket.

Egész Szlovénia a turizmus fellendítésén dolgozik

Idén áprilisban Szlovénia a saját határain belül és hat másik országban is kampányt indított annak érdekében, hogy újra beindítsa a turizmust. A “We Are Here” néven futó akció elsősorban azokat az országokat célozza meg, ahonnan korábban is a legtöbb látogató érkezett. Ezek főleg a környező országok, úgymint Olaszország, Ausztria, és Magyarország, de Csehországból, Szlovákiából, és Németországból is várják a látogatókat. A kampányhoz már kilenc turisztikai egyesület csatlakozott, de továbbiakat is várnak még a szervezők.