Terjeszkedik a Binance, Írországban alapított három vállalatot

A világ legnagyobb kriptovaluta kereskedelmi platformja, a Binance megerősítette vállalati jelenlétét Írországban, fellépve azon kétségekkel szemben, melyeket Kína kriptovaluta kereskedéssel és bányászattal szembeni intézkedése okozott.

A csoport, amely tavaly az első írországi cégét jegyezte be – a Binance (Irland) Holdings – az elmúlt 10 napban további három céget regisztrált ugyanitt.

A Binance (APAC) Holdings,  a Binance (Services) Holding és a Binance Technologies hivatalosan szeptember 27-én születtek meg. Mindhárom esetében a Binance alapítóját és vezérigazgatóját Changpeng Zhao-t tüntetik fel igazgatóként, aki szeptember 10-én és szeptember 13-án írta alá az alapító okiratokat.

A Binance szeptember 27-én jelentette be, hogy Szingapúrban senki sem kereskedhet többé kriptovalutákkal. Ez a döntés néhány héttel azután született, amikor is a Szingapúri Pénzügyi Hatóság értesítette a vállalatot, hogy hagyjon fel a városállam lakosai számára nyújtott fizetési szolgáltatásaival.

A hatóság állítása szerint a Binance nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel. Azonban egy független, bár mégis a Binance-hez kapcsolódó cég, a Binance Asia Services mentesül a szingapúri engedély jogosultsága alól.

Az Írországban újonnan létrejött Binance társaságokat a Mason Hayes & Curran ír ügyvédi iroda alapította.

A Binance cég székhelye a vállalati dokumentumok szerint Dublin déli részén található, egy kisebb, jelentéktelen épületben, egy sportbolt felső emeletén.

A tavaly létrehozott Binance (Irland) Holding igazolja, hogy CZ kanadai állampolgár, lakhelyeként pedig Máltát tünteti fel.

A Binance szóvivője nem adhatott meg további részleteket az új egységekről, bejegyzésük előtt.

A Binance augusztusban bejelentette , hogy több európai országban is megszünteti a határidős termékeit. Ezenkívül számos más országban korlátozta a termékkínálatot.

“A Binance szívesen fogadja az iparág szabályozási kereteiben bekövetkezett változásokat, hisz ezek újabb lehetőségeket teremtenek a piaci szereplők és a szabályozók szorosabb együttműködésére”– közölte nemrég a tevékenységek korlátozásáról Norvégiában. “Kötelességünk, hogy konstruktívan dolgozzunk egy olyan politika létrehozásán, mely minden felhasználó javát szolgálja.”

Az Ír Központi Bank számos figyelmeztetést adott ki a fogyasztóknak a kriptovalutába történő befektetésekre vonatkozóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.