Tesla fejlesztők segítették a legnagyobb open source bitcoin utalási processzor hibáinak javításában

Az elektromos autógyártó két nappal ezelőtt az egyik legnagyobb open-source, magát adományokból fenntartó bitcoin utalási processzor bugjaira hívta fel a figyelmet, amit egyben a fejlesztői segítettek is orvosolni. Az eset kiválóan szemlélteti, miként tud a bitcoinra oly jellemző önkéntes mozgalom és egy forprofit, magát a bitcoin, mint fizetőeszköz és értékőrző mellett elkötelező nagyvállalat együttműködni a hálózat fontos szegmenseinek vagy épp egy adott szoftver biztosításában.

A vállalat még a múlt héten auditálta a BTCPay GitHubon listázott bitcoin utalási processzor forráskódját majd jelezte az önkéntes csapat irányába a hibákat. A sérülékenység elsősorban azokat érintette, aki “dockert használnak konfigurált e-mail szerverrel és engedélyezik a szerverbeállítások -> irányelvek menüpontban a regisztrációt,” amit ezek után a BTCPay egy patch-el javított.

“A biztonsági csapat elvégzett egy auditot és felvette velünk a kapcsolatot. Majd arra fókuszáltunk, hogy egyenként fixáljuk a legtöbb pontot, ahol hibákat találtak.” mondta a BTCPay alapító Nicolas Dorier még a CoinDesknek.

“Meg szeretnénk köszönni a @teslamotors-nak a felelősségteljes megosztásért, a segítséget a javításban és a helyzet profi kezelését. Szintén szeretnénk megköszönni Qaiser Abbas-nak, aki egy független webbiztonsági kutató, a további sérülékenységre vonatkozó felelősségteljes megosztást, amit ebben a frissítésben orvosoltunk,” írta a BTCPay csapata a frissítéshez.

Elon Musk korábban már elhintette a Twitteren, hogy a bitcoin elfogadást a Tesla kocsikért egy nyílt forráskódú megoldáson keresztül képzeli le, és lévén e téren a BTCPay piacvezető, elképzelhető, hogy a Tesla honlapján a BTCPayServer-t vagy annak egy másolatát használják a bitcoin utalások fogadására.

A BTCPay Server-t még 2017-ben indította Dorier, aki már korábban is mint Bitcoin fejlesztő tevékenykedett. Az  indíttatása is érdekes Doriernek mert azután döntött így, miután a népszerű forprofit bitcoin utalási processzor BitPay egy kétes nyilatkozott tett közzé a 2016-ban bevezetett SegWit hálózatfrissítéssel kapcsolatban. Azóta a bitcoin adományokat elfogadó oldalak kedvelt megoldásává vált szerte a világon, de számos kereskedő és webáruház is használja.

Elon Musk korábban kijelentette, az eladott Teslákért befolyó bitcoinokat nem fogják dollárra és más shitcoinokra váltani.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.