Titokban a JP Morgan a Bitcoinra fogadott? Bitcoin szakértőt keres csapatába

  • 33
  •  
  •  
  •  

Frank Chaparro, The Block hírportálon megjelent írása szerint a JP Morgan egy olyan szakértőt szeretne foglalkoztatni, aki a Bitcoin skálázási technológia területén kiemelt tudással rendelkezik, bár explicit módon a JP Morgan nem épít a Bitcoinra.

Chaparro egy JP Morgan képviselőtől hallotta, hogy habár keresnek valakit, aki szerteágazó Bitcoin központú tudással bír, de ez nem jelenti azt, hogy ők a Bitcoinnal szeretnének mélyebben is foglalkozni. A szakértelem inkább a többi blockchain kezdeményezés területén lenne hasznos számukra.

A képviselő egyértelműen kifejtette: “Az teljesen helytelen állítás lenne, hogy mi a Bitcoin vagy más kriptovaluta kiaknázását tervezzük, vagy bármilyen egyéb projekt fut azokkal kapcsolatban.”

A nagy hájp ellenére a piac nem rendelkezik igazán sok képzett blokklánc mérnökkel. A profi kódolók általában csak komoly erőfeszítés árán sajátítják el a blokklánc technológia csínját-bínját, és mikor a kriptovaluta iránti kereslet megerősödik, a piacon dögivel találni kecsegtető munkahelyeket. Egyelőre azonban egyáltalán nem ez a helyzet.

Ma már sok tradicionális vállalat keresi a blockchain szakértőket. Ezeknek a szakértőknek az ázsiója pedig tovább nő, ha a kriptopénzek értéke is növekszik. Ha a piaci környezet javulni fog, és több pénz áramlik a szektorba, akkor ez majd magával húzza az érdeklődést és a munkahelyek számát is a technológiai területen.

De mi a helyzet a tömeges elfogadással?

Titokban a JP Morgan a Bitcoinra fogadott? Bitcoin szakértőt keres csapatábaNyilvánvalóan sokkal fontosabb, hogy a nagyvállalatok jelenleg milyen elköteleződést mutatnak a kriptopénzek iránt, és az ígéreteikből mit valósítanak meg. Azok a vállalatok, akik csak most térképezik fel a piaci lehetőségeket, de érdemi befektetéseket nem hajtanak végre, könnyen hátrányba kerülhetnek azokkal szemben, akik már most is komolyan veszik a kriptopénzek nyújtotta lehetőségeket, és valós elkötelezettséget demonstrálnak.

A JP Morgan blockchain divíziója viszonylag kiemelkedik a többi bank közül. Amerika legnagyobb bankjaként naponta 6 000 milliárd dollár fut rajtuk keresztül. Azonban ahelyett, hogy kiaknáznák a Ripple vagy más kriptovaluta nyújtotta előnyöket, a JP Morgan a saját stabilcoin vagy inkább csak IOU tokenjüket alkották meg a saját fejlesztésű privát blokkláncukon.

A technológia nyújtotta valódi érték a tranzakciók nagyon gyors és megbízható elszámolása. A bankok számára ez minden szempontból előnyös. Ahelyett, hogy várnának arra, hogy a pénz a tradicionális piacokon keresztül körbeutazza a bolygót, a bankok a kriptovalutákat könnyen likviddé tehetik, és segítségével hatalmas tételekben tudnak átutalásokat kezdeményezni.

Sokan abban hisznek, hogy a nagy intézmények majd például a Ripplét részesítik előnyben, de ma még ezt semmi sem indokolja. Ha egy általános banki kriptovaluta meg is jelenik, akkor az csak később, több lehetséges alternatíva egyike lehet majd.


  • 33
  •  
  •  
  •  

☢️A Facebook egy héttel ezelőtt elérhetetlenné tette a BitcoinBázis szabályosan működő oldalát! A döntés ellen már fellebbeztünk, de amíg nincs változás, kérjük, oszd meg közvetlenül is a cikkeinket. Megosztásoddal segíted életben tartani a BitcoinBázist a közösségi média oldalakon. Köszönjük!☢️

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.