Titokban a JP Morgan a Bitcoinra fogadott? Bitcoin szakértőt keres csapatába


Frank Chaparro, The Block hírportálon megjelent írása szerint a JP Morgan egy olyan szakértőt szeretne foglalkoztatni, aki a Bitcoin skálázási technológia területén kiemelt tudással rendelkezik, bár explicit módon a JP Morgan nem épít a Bitcoinra.

Chaparro egy JP Morgan képviselőtől hallotta, hogy habár keresnek valakit, aki szerteágazó Bitcoin központú tudással bír, de ez nem jelenti azt, hogy ők a Bitcoinnal szeretnének mélyebben is foglalkozni. A szakértelem inkább a többi blockchain kezdeményezés területén lenne hasznos számukra.

A képviselő egyértelműen kifejtette: “Az teljesen helytelen állítás lenne, hogy mi a Bitcoin vagy más kriptovaluta kiaknázását tervezzük, vagy bármilyen egyéb projekt fut azokkal kapcsolatban.”

A nagy hájp ellenére a piac nem rendelkezik igazán sok képzett blokklánc mérnökkel. A profi kódolók általában csak komoly erőfeszítés árán sajátítják el a blokklánc technológia csínját-bínját, és mikor a kriptovaluta iránti kereslet megerősödik, a piacon dögivel találni kecsegtető munkahelyeket. Egyelőre azonban egyáltalán nem ez a helyzet.

Ma már sok tradicionális vállalat keresi a blockchain szakértőket. Ezeknek a szakértőknek az ázsiója pedig tovább nő, ha a kriptopénzek értéke is növekszik. Ha a piaci környezet javulni fog, és több pénz áramlik a szektorba, akkor ez majd magával húzza az érdeklődést és a munkahelyek számát is a technológiai területen.

De mi a helyzet a tömeges elfogadással?

Titokban a JP Morgan a Bitcoinra fogadott? Bitcoin szakértőt keres csapatábaNyilvánvalóan sokkal fontosabb, hogy a nagyvállalatok jelenleg milyen elköteleződést mutatnak a kriptopénzek iránt, és az ígéreteikből mit valósítanak meg. Azok a vállalatok, akik csak most térképezik fel a piaci lehetőségeket, de érdemi befektetéseket nem hajtanak végre, könnyen hátrányba kerülhetnek azokkal szemben, akik már most is komolyan veszik a kriptopénzek nyújtotta lehetőségeket, és valós elkötelezettséget demonstrálnak.

A JP Morgan blockchain divíziója viszonylag kiemelkedik a többi bank közül. Amerika legnagyobb bankjaként naponta 6 000 milliárd dollár fut rajtuk keresztül. Azonban ahelyett, hogy kiaknáznák a Ripple vagy más kriptovaluta nyújtotta előnyöket, a JP Morgan a saját stabilcoin vagy inkább csak IOU tokenjüket alkották meg a saját fejlesztésű privát blokkláncukon.

A technológia nyújtotta valódi érték a tranzakciók nagyon gyors és megbízható elszámolása. A bankok számára ez minden szempontból előnyös. Ahelyett, hogy várnának arra, hogy a pénz a tradicionális piacokon keresztül körbeutazza a bolygót, a bankok a kriptovalutákat könnyen likviddé tehetik, és segítségével hatalmas tételekben tudnak átutalásokat kezdeményezni.

Sokan abban hisznek, hogy a nagy intézmények majd például a Ripplét részesítik előnyben, de ma még ezt semmi sem indokolja. Ha egy általános banki kriptovaluta meg is jelenik, akkor az csak később, több lehetséges alternatíva egyike lehet majd.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.