Több cég fektet Bitcoinba az infláció növekedése miatt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem kevesebb, mint 47 vállalat használta az „infláció” kifejezést 2021 első negyedévére vonatkozó vállalati eredmények ismertetése során.

A FactSet pénzpiaci adatszolgáltató hétfői jelentése szerint ez a szám most volt a legmagasabb az elmúlt évtizedben.

Április elején az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala közzétette a „Termelői árindex” jelentését, amely 4,2%-os éves növekedést mutat a termelői árindex mutatóban. Ez a szám 2011 szeptembere óta most a legmagasabb.

Miközben Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke továbbra is azzal érvel, hogy a jelenlegi infláció és a fogyasztói árindex számai csak ideiglenes értékek, van egy ellenérv, miszerint a vállalkozások afelé mozdulnak, hogy a magasabb termelési költségek terheit kezdik áthárítani a fogyasztókra.

Időközben a vállalatok arra is új módokat keresnek, hogy megvédjék készpénz tartalékaikat az amerikai dollár értékének csökkenésétől. Az infláció azután erősödött fel, hogy az Egyesült Államok a saját gazdaságába a jelenleg zajló koronavírus-járvány idején közel 6 billió dollár összegű ösztönző pénzt öntött.

Még 2020 augusztusában kapta fel a média a MicroStrategy üzleti intelligencia szolgáltatót, amikor a cég bejelentette az első Bitcoin (BTC) vásárlását. Michael Saylor cégének ma már több mint 90 000 BTC-ja van több mint 5 milliárd dollár értékben. Az eszköz értéke majdnem ötszörösére nőtt 2020 augusztusa óta.

Sorra jönnek elő a nagyvállalatok a BTC befektetéseikkel

Hétfőn a Tesla 272 millió dollár értékű Bitcoint – a BTC-állományának mintegy 10%-át – értékesítést jelentette be a társaság első negyedéves pénzügyi jelentésében. A Tesla 2021. első negyedéves eredménye szerint az elektromos járműgyártó 101 millió dollár nettó nyereséget realizált az eladásból.

A Tesla először februárban fedte fel, hogy van a tulajdonában BTC. Bejelentette, hogy mintegy 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt a kriptóból.

Mivel az infláció várhatóan tovább emelkedik, legalábbis rövid távon, több amerikai vállalat átválthatja készpénztartalékainak egy részét Bitcoinra. Ennek elég nagy a valószínűsége, annak ellenére is, hogy az amerikai Treasury szakértők még februárban az ellenkezőjére hivatkoztak.

Még márciusban Dawn Fitzpatrick, a Soros Fund Management befektetési igazgatója is elmondta, hogy a BTC már tekinthető egy egzotikus befektetési eszköznek. Főleg annak fényében nem, ha az amerikai dollár értékvesztése ebben az ütemben halad.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.