Több mint 100 ethert loptak el a legendás Bill Murraytől egy aukció után

A legendás hollywoodi színész, a most már 71 éves Bill Murray komoly hackertámadás áldozatává vált alig néhány órával azután, hogy egy aukción értékesítették az élete által inspirált NFT-ket. A színész 119,2 ethert gyűjtött az aukción és ezt teljes egészében el is veszítette a tárcájából. A még múlt héten történt eset óta nyomoznak az ügyben és keresik az elkövetőt.

Bill Murray szerencsétlen története az NFT-kkel

Az Etherscan adatai szerint a hacker szeptember elsején kezdte el kiutalni az ethereket. A színészt segítő kis csapat azt is kiszúrta, hogy a hacker vagy hackerek megpróbáltak eltulajdonítani 800 NFT-t is Murray személyes kollekciójából, de ezt sikerült megakadályozni. Azóta a digitális alkotásokat már átmozgatták két biztonságos tárcába. Az első információk szerint a hacker az ellopott ethert először egy, a Binance kriptotőzsdéhez kapcsolható címre mozgatta. A legfontosabb kérdésre viszont a mai napig nincs válasz: azaz hogyan fért hozzá Murray tárcájához a támadó? A Chainalysis csapatát is bevonták már a nyomozásba, úgyhogy mondhatni elég tapasztalt szakértők dolgoznak az eltűnt pénz felkutatásán.

A szakértők bevonása mellett Murray segítői megkeresték a rendőrséget is az ügyben. A Murray gyűjteményéből megmaradt NFT-ket egyébként jövő héten tervezték eladni más NFT-kkel együtt, amelyeket a színész birtokolt. Murray saját nem helyettesíthető tokenjei egyébként a mondásait és az életének fontos szakaszait mutatják be. A Murray NFT-aukció első köre augusztus 31-én zajlott le és a bevétel jelentős része jótékony célokat szolgált volna. Ebből támogatták volna egy hároméves kislány kezelését is, aki egy ritka, CLDN5 gént érintő mutációval küzd egyéb problémák mellett. De hogy mennyire sok jó ember van, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy alig pár órával a lopás hivatalossá válása után egy Coinbase felhasználó 120 ethert el is küldött az aukció kedvezményezettjének számító alapítványnak.