Tokenizált ETF-eket vezetett be a Nasdaq licencelt DX Exchange

Az észtországi DX.Exchange március 6-ától tokenizált tőzsdén kereskedett alapokat (ETF) indít.

A tokenizált befektetési terméket között szerepel az SPY, ami az S&P 500 index, és a QQQ is, mögöttes instrumentuma a Nasdaq Composite. A tokenizált ETF-ek 1:1 váltási árfolyamon követik a mögöttes eszköz ármozgását. A nyersolaj (UWT) és az UDOW szintén listázásra került tokenizált formában, az instrumentumok megvásárolhatóak kriptóért és fiatpénzért is a kereskedési órákban.

A DX.Exchange-en listázott tokenizált ETF-ek összhangban vannak az Európai Értékpapírpiaci Hatóság legfrissebb irányelveivel, valamint az EU pénzügyi eszközökre alkalmazandó irányelveivel.

A DX.Exchange vezérigazgatója, Amedeo Moscato szerint az EU által szabályozott vállalat a lépéssel még közelebb hozza a hagyományos befektetési piacokat a kriptovaluta tulajdonosoknak:

Ma több mint 130 milliárd USD értékű kriptó van, amit most már digitális részvényekbe és ETF-ekbe is be lehet fektetni. Azok a kriptovaluta befektetők, akik portfóliójuk egy részét szerették volna fedezni, eddig csak USD stabilcoinokat és más korlátozott lehetőségeket alkalmazhattak. Most már valós pénzügyi termékekbe is befektethetnek a blokkláncon.

A Nasdaq licencelt kereskedési motorját használó DX.Exchange hibrid tőzsde közleménye szerint a platform a digitális részvények, kriptók, tokenek és most már az ETF-ek listázásával újabb európai befektetőket tud bekapcsolni a globális pénzügyi piacokba amit támogatnak az alacsony ügyletköltségek is. E mellet a fejlődő országok kisbefektetői tőkekorlátozások nélkül csatlakozhatnak a platformhoz.

A DX.Exchange koncepciója elsőként múlt év májusában merült fel és ez év januárjában rajtolt.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük