Elindult a Nasdaq tokenizált részvény- és kriptotőzsdéje

Az észt digitális tőzsde, a DX Exchange ma, január 3-án jelentette be, hogy az Ethereum blokkláncán tokenizált részvények árusításába kezd.

A DX ezzel az első olyan tőzsde lehet, akik az EU-s szabályoknak teljesen megfelelve indítják el ezt a szolgáltatást. A tokenizált részvényeket a Nasdaq Financial Information Exchange protokolljával valósítják majd meg.

A vállalat sajtóközleménye szerint, a kriptovaluta felhasználók a jövőben olyan jelentős vállalatok tokenjeit is megvásárolhatják majd, mint a Google, a Facebook vagy az Amazon.

A részvényeket a felhasználók számára a MPS MarketPlace Ltd. fogja megvásárolni, akikkel a DX exkluzív partnerkapcsolatban áll.

A blokklánc és a hagyományos részvények előnyei együtt

A sajtóközleményben így magyarázták a potenciális előnyöket:

“A digitális részvények a legjobb dolgokat egyesítik: a blokklánc technológiát és a hagyományos részvényeket. A digitális részvények 1:1 arányban rendelkeznek valós részvény fedezettel. Így amikor valaki úgy dönt, hogy a tokenek megvásárlásával fektet be a Google-be vagy az Amazonba, akkor valóban a vállalat részvényeinek tulajdonosává válnak.”

Ezzel a bejelentéssel a DX, ami először májusban kezdte meg működését, most már teljesen szabályozott (az Európai Unió szabályainak megfelelő) kereskedelmi környezetet biztosít a kriptovaluták, fiat pénzek és a digitális, valamint a tokenizált részvények kereskedéséhez is.

Beindul az EU szabályoknak megfelelő tokenizált részvények kereskedése

A Nasdaqnak nem ez az egyetlen blokkláncokhoz kötődő projektje. Ők ugyanis határozottan a kriptovalutákkal és a blokklánccal együtt képzelik el a jövőt. 2019 első felében állítólag az első Bitcoin határidős ügyleteiket is elindíthatják. Ráadásul a vállalat decemberben a három legnagyobb támogató egyike volt (27,5 millió dollárral) az ErisX kriptotőzsde elindításában, ezzel is egyértelműen mutatva: a Nasdaq blokkláncban gondolkodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük