Tokenplatformmal jöhet az év végén a Raiffeisen Bank

Egy friss közlemény szerint az osztrák Raiffeisen Bank sikeresen tesztelt egy digitalizált nemzeti fizetőeszköz transzfer rendszert a Billon nevű angol-lengyel DLT-fejlesztő céggel közösen.

A Raiffeisen Bank tokenplatformja

A közlemény szerint a Billon által fejlesztett tokenplatformot a bank Elevator Lab programja keretében fejlesztették és segítségével intézményi ügyfelek egy olyan utalási módszert használhatnak, ami jóval gyorsabban és olcsóbban garantál bizonyosságot a tranzakciók megtörténtéről.

A sikeres teszt eredményeképp a tokenplatformot beválogatták a teljes pilotprogram keretei közé, ahol már a bank kiválasztott vállalati és intézményi ügyfeleivel közösen tesztelik a megoldást.

A Billon ‘Digitized Distributed Cash’ tokenplatform rendszere “demonstrálja, hogy a vállalatok hogyan tudják növelni a likviditáskezelést, gyorsaságot, a nemzetközi eszközutalások rendelkezésre állását és az új üzleti folyamatok könnyebbé tételét.”

A Raiffeisen a tokenplatformot a közép-kelet európai régió országaiban tervezi tesztelni a 2020-as év végi indulás után.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.