Tokent bocsát ki a SpaceX úgy, hogy Elon Musk nem is tud róla: brutál LAToken átverés

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ki gondolta volna, hogy a SpaceX-nek annyira rosszul megy, hogy a tőkebevonás legmodernebb formájához fordul és megvásárolható tokent bocsát ki a LAToken kriptotőzsdén? Mi biztos nem, Elon Musk meg főképp.

A LAToken SpaceX IEO-ja (initial exchange offering – kezdeti kriptotőzsdei tokenkibocsátás) ugyanis a úgy hirdeti magát, mintha Elon Musk hivatalosan is jóváhagyta az űrvállalkozása tokenizálását, ezzel megtévesztve a potenciális befektetőket. Erről természetesen szó sincs, csak a LAToken döntött úgy, megtévesztőbbnél megtévesztőbb IEO projektek listázásával próbálja felturbózni a CoinMarketCap alapján egy milliárd dolláros napi hamis kereskedési volumenét, amit a havi 466 000 oldalletöltést produkáló userek kereskednek.

Csak hogy perspektívába helyezzük, az iparágban vezető kriptotőzsde, a Binance, 1.1 milliárd dolláros napi volumennel rendelkezik, de arra havi 18 millió oldalletöltés jut. Vagy a Binance kereskedők nagyon szegények, vagy a LATokenen csak bálnák kereskednek, hogy összehozzák a havi átlag 30 milliárd dolláros forgalmat.

A valóság az, hogy a SpaceX USPX tokenjét egy Unicorn Equities nevű ismeretlen vállalkozás bocsát ki és célja, hogy meg nem határozott mennyiségben SpaceX részvényeket vásároljon, amik majd a SpaceX tokenek alapjait fogják képezni.

Az oldal egyértelműén úgy lett tervezve, hogy a potenciális befektetők azt higgyék, hogy a kibocsátás mögött a SpaceX vállalat és Elon Musk áll.

A LAToken vezetője, Valentin Preobrazhenskiy egy a Cointelligence elemzőcég vezetőjével folytatott stream során igyekezett védeni a SpaceX tokenprojektet kijelentve, hogy csak a mögöttes részvények tokenizálásáról van szó. Arra a kérdésre, hogy rendelkezik-e jóváhagyással a SpaceX-től, hogy a nevükben befektetéseket eszközöljön, a CEO válaszaiban folyamatosan kitért.

A LAToken tőzsde nem először kerül gyanús ügyek centrumába és többször is meggyanúsították gondatlansággal, wash tradinggel és mint most is, átveréssel.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.