Törvénytervezetet nyújtottak be Tennessee-ben, hogy az állam bitcoint vehessen

Két törvényjavaslatot is benyújtottak Tennessee-ben, melyek célja az, hogy az állam bitcoint vásárolhasson, és az Egyesült Államokban az első számú célpontja legyen a bitcoin rajongók számára.

Jason Powell demokrata képviselő törvénytervezetet nyújtott be, amely lehetővé tenné Tennessee állam és az önkormányzatok számára, hogy bitcoinba, kriptovalutákba és NFT-kbe fektessenek.

A tennessee-i képviselőház 2644. számú törvényjavaslata “felhatalmazza a megyét, az önkormányzatot vagy az államot, hogy kriptopénzekbe, blokkláncokba és nem-helyettesíthető tokenekbe fektessen be” – olvasható a törvénytervezet összefoglalójában.

A törvényjavaslatot február 2-án mutatták be, és kedden a képviselőház pénzügyekért felelős albizottságához rendelték, ahol a bizottság képviselői megvizsgálják azt.

Powell ugyanezen a napon terjesztette elő a Tennessee képviselőház 2643. számú törvényjavaslatát is, amely egy blokklánc- és kriptopénz-tanulmányozó bizottság létrehozására irányul, “hogy segítsen meghatározni, hogyan lehet [Tennessee-t] a kriptopénzek előremutatóbb és vállalkozáspártibb államává tenni, valamint elősegíteni a blokkláncok és kriptopénzek számára a pozitív gazdasági környezetet” – olvasható a törvényjavaslat szövegében.

A javasolt kriptopénz-bizottság legalább havonta egyszer ülésezne.

A 2643. számú képviselőházi törvényjavaslatot kedden az üzleti és közüzemi albizottságnak küldték el további megfontolásra.

A törvényhozók egyre aktívabbak a bitcoinhoz kapcsolódó javaslatokat illetően, melyekkel a 2022-es évet indítanák be. Január 28-án Wendy Rogers arizonai szenátor törvénytervezetet nyújtott be, amelyben javasolta, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszköz legyen az államban. Ha a törvényjavaslat hatályba lépne, lehetővé tenné az állampolgárok számára, hogy az adósságokat, a közterheket, és a különféle adókat és illetékeket bitcoinnal fizethessék ki.