Tovább esett 2019-ben a bitcoin tranzakciók átlagköltsége

A Bitcoin (BTC) hálózat tranzakciós költségei tovább esnek, ahogy emelkedik a SegWit protokoll elfogadottsága.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

“A tranzakciók többsége, ami támogatja a SegWitet, jelenleg átlagosan 55% -ot jelent. És bár ez közel 40% -os növekedést jelent 2019 elejéhez képest, egyértelműen ennél jóval nagyobb potenciállal rendelkezik a SegWit elfogadottság a Bitcoin hálózaton, ami az évben növekvő torlódások jeleit mutatja. A díjak ennek ellenére csökkentek.” – írta a luxembourgi székhelyű Bitstamp tőzsde friss jelentésében.

2018 utolsó negyedévében a SegWit elfogadottsága 40% alatti volt, 2017 végén pedig csak 10%-on állt.

A növekvő SegWit elfogadottság hatására a BTC tranzakciók átlagdíja 0.0742 és 0.67725 dollár között változott 2019-ben. Ez forintban 22 és 210 forintos tartományt jelent. Kávévásárlásra ugyan kevésbé ideális még, de nagy összegek transzferjára ilyen díjakkal továbbra is bőven megéri használni a Bitcoin hálózatát. A jelentés hozzáteszi, hogy ilyen alacsonyan 2016 óta nem jártak a költségek, akkor, mikor a BTC töredékét érte a jelenlegi árfolyamának.

2018 után 2019-ben rekordra szökött a tranzakciók száma is, közel 120 millió tranzakciót hajtottak végre a hálózaton, állítja a Bitstamp. A lenti táblázat érdekesen arra is rámutat, hogy a tranzakciós díjak tartománya is szűkül, ami egybecseng azzal, hogy a BTC éve kevésbé volt olyan volatilis, mint mondjuk 2018 vagy 2017.

“2019-ben 80%-a a Bitcoin blokkoknak az 1MB blokkméret limit fölött járt aminek jelentős többségét a SegWit fedezte,” áll a jelentésben. “Több 1MB blokkméret fölötti blokkot bányásztak, mint az összes megelőző évben. A teljes méretű blokkok pedig egyre valószínűbb realitás.”

Ha nem vagy tisztában a Bitcoin SegWit koncepció alapjaival, akkor itt utána olvashatsz.

Érdekelhet:

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.