Tőzsdére megy egy BTC ATM-eket üzemeltető cég

A Bitcoin Depot – egy amerikai székhelyű Bitcoin ATM szolgáltató – bejelentette, hogy július 3-án megkezdte a kereskedést a Nasdaq tőzsdén, miután partnerségre lépett a GSR II Meteora Acquisition Corp. fintech céggel. Korábbi jelentésekből kiderült, hogy a két szervezet közötti megállapodás értéke eléri a 885 millió dollárt.

A BTM már a Nasdaq tőzsdén

A partnerek bejelentették a speciális célú felvásárló társaság (SPAC – special purpose acquisition company) egyesülésének véglegesítését is. Az egyesített szervezet neve Bitcoin Depot Inc. lesz, és a jelenlegi vezetőség fogja irányítani. A törzsrészvényekkel 2023. július 3-án kell kezdték el a kereskedést a Nasdaq tőzsdén “BTM” szimbóluma alatt.

Bitcoin Depot Nasdaq Bitcoin Depot

Brandon Mintz – a Bitcoin Depot vezérigazgatója és alapítója – a lépést “fontos mérföldkőnek és hihetetlenül büszke pillanatnak” nevezte az egész csapat számára.
“A Bitcoin Depot jó helyzetben van, Észak-Amerika legnagyobb piaci részesedésével rendelkezik. A tranzakcióból származó tőke biztosítja a számos növekedési lehetőségünk megvalósítását. Közben pedig a küldetésünkre fókuszálhatunk, azaz hogy és biztonságosan eljuttassuk a Bitcoint az emberek számára.” – tette hozzá.

Gus Garcia , GSR II Meteora Acquisition Corp. társ-vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat nagy lelkesedéssel támogatja a Bitcoin Depot terjeszkedési útját. Úgy véli, hogy ez utóbbi “készen áll arra, hogy folytassa lendületét, és kiaknázza a rendkívül széttöredezett Bitcoin ATM-piac előnyeit az Egyesült Államokban és külföldön.”

A Bitcoin Depot problémái Texasban

A Bitcoin ATM üzemeltető cég nemrég pert indított a texasi McLennan megye seriffi hivatala ellen. Azt állítják, hogy jogtalanul foglaltak le 15 000 dollárt az egyik gépükből.

A hatóságok egy wacói Bitcoin ATM-ből foglalták le az összeget, miután csalók egy 82 éves nőt csaltak oda, hogy befizesse azt. Parnell McNamara seriff szerint a pénz az áldozaté volt, hozzátéve, hogy a cég “mehet a pokolba”.

Az ATM cég azzal érvelt, hogy a seriff hivatalának joghatósága van arra, hogy lefoglalja a pénzt. De nem adhatja vissza a sértettnek. A perben az is körvonalazódik, hogy nem a Bitcoin Depot volt a csaló, vagyis nem őket kell hibáztatni a nő tetteiért.