Razziázott a rendőrség a Tron pekingi irodájában

Egy Twitterre feltöltött videó alapján a kínai rendőrség razziát tartott a Tron blokklánc hálózat pekingi irodájában.

A felhasználók szerint a Tron egy 30 millió dolláros Ponziban sáros

A videót megosztók szerint a rendőrség mellett néhány befektető is a helyszínen van. A közösség több tagja is nyíltan átverésnek bélyegezte a projektet.

“A rendőrség razziázik a #Tron irodákban Pekingben?” írta a CoinSpice alapító Hayden Otto a Twitteren.

A Yahoo! Finance is írt az esetről és kiemelte, a csalás gyanújának középpontjában Justin Sun BitTorrent és Tron alapító áll, aki a gyanúk szerint összefüggésbe hozható egy Ponzi sémán alapuló projekttel.

Kínában a Tron ‘Wave Field’ néven fut, azonban az országban hasonló névvel egy másik blokklánc entitás is aktív volt. A ‘Wave Field Super Community’ a jelentések szerint egy egyértelmű csalásra épülő séma volt és a múlt héten minden előzetes bejelentés nélkül felszívódott.

Az utóbbi több mint 30 millió dolláros tőkét gyűjtött a befektetőitől, majd köddé vált a pénzzel együtt. A kritikus hangok szerint Sun tudott az entitás ügyködéséről, de arra már elfelejtette figyelmeztetni a Tron közösséget, hogy a ‘Wave Field Super Community’ nem áll kapcsolatban a ‘Wave Fielddel’.

Egy másik meg nem erősített pletyka szerint a kínai Tron blokklánc az anyagiak mellett megnövekedett médiafigyelemben is részesült a csaló Super Community-nek köszönhetően.

“Úgy tűnik, hogy egy másik csoport Ponzi típusú átverések érdekében szintén használta a Tron kínai nevét, amit sok Tron-hívő el is hitt több milliót vesztve vagy öngyilkosságot elkövetve,” írta egy Reddit felhasználó.

“Az áldozatok most a Tront és Justin Sunt hibáztatják amiért nem figyelmeztették őket hivatalosan is, hogy a csoport nem hozható összefüggésbe a Tronnal.”

Sun egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. A Tron TRX tokenje egyelőre komolyabb veszteségek nélkül megúszta és 4%-os pluszban kereskedik a 24 órával ezelőtti árfolyamához képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük