TRON TRX: 150%-os pluszban az Ethereum versenytárs

Az elmúlt hét hétben a TRX közel 150%-t emelkedett (Binance) köszönhetően a BitTorrent hamarosan induló ICO-jának, amelynek a tokenjeit csak TRX tokenekkel és binance coinnal (BNB) lehet megvásárolni. Az ICO indulása egy nap múlva, január 28-án indul a Binance ICO platformján, a Launchpad-on.

A Tron tulajdonosok egyben BitTorrent token airdropban is részesülnek, melynek szétosztása valamikor februárban várható. A BitTorrent fájlmegosztónak a becslések szerint legalább 200 millió aktív felhasználója van.

Az árfolyam egyik másik árfelhajtó hatása a Weiss Rating elemzőcég friss Twitter bejegyzése volt, melyben kiemelték a Tron népszerűségét.

“Nem szoktunk kesztyűs kézzel bánni a tronnal, de jár a pont ott, ahol jár a pont: a TRX/USD pár tűnik a legbikásabb chartnak a top 10 projektek közül,” írta Twitterén a Weiss Ratings. “Letagadhatatlan a népszerűsége.”

Másutt Brock Pierce, a Blockchain Capital befektetési cég társalapítója azt nyilatkozta, az EOS és a Tron platformok azért erősödnek, mert növekszik a decentralizált alkalmazásaik felhasználóinak száma.

Az ellentmondásos Justin Sun által vezetett platform lassan az Ethereumot is veri a decentralizált alkalmazások számában, ahol a napi kereskedési volumen pár nap alatt a duplájára nőtt és már eléri a 400 millió dollárt.

Az események láncolata könnyen lehet egy újabb “add el a hírre” momentum, de a Tron az elmúlt két hónapban igazolt. A piaci kapitalizációja kis időre átlépte a 2 milliárd dollárt és ezzel helyére rakta a Stellart (9. a piaci kapitalizáció alapján).

De mindezek ellenére a Tron még mindig 90%-kal alacsonyabb árfolyamon kereskedik mint 12 hónappal ezelőtt, amikor is a piaci kapitalizációja elérte a 16 milliárd dollárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük