Tüntetés ide vagy oda, a salvadoriak 25%-a használja a bitcoin tárcát

Salvador elnöke, Nayib Bukele Twitter-bejegyzése szerint már 1,6 millió salvadori, azaz a lakosság nagyjából 25%-a használja az állami bitcoin tárcát, a Chivo-t.

Egy 2021. szeptember 20-án megosztott tweetben Nayib Bukele elnök arról tájékoztatta a nagyvilágot, hogy “1,6 millió salvadori már használja a @chivowallet-t és egyre nő…”.

A BTC elfogadása tehát elképesztő iramban gyorsul az országban. Tekintettel arra, hogy a bitcoin mindössze két hete törvényes fizetőeszköz az országban, ezek a számok lenyűgözőek. Ez azt jelenti, hogy Salvador lakosságának csaknem egynegyede hozzáfér a banki szolgáltatásokhoz, pusztán azzal, hogy regisztrált az applikációra.

Azt érdemes megjegyezni, hogy a dolgozó lakosság hetven százaléka nem rendelkezett bankszámlával a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadása előtt, de a digitális eszköz mostanra végérvényesen átalakította a helyiek pénzügyeit.

Sok salvadori még mindig hezitál a bitcoinnal kapcsolatban

A növekedés ellenére sok állampolgár még mindig nem szavazott bizalmat a bitcoinnak. Az elmúlt héten több tüntetést is szerveztek a helyiek a kriptovaluta ellen, de ez nem szegi az ország elszánt elnökének kedvét. Salvadorban fokozatosan épül ki a bitcoin elfogadásához és mindennapi használatához szükséges infrastruktúra, melyről már tegnap beszámoltunk.

Közben úgy tűnik, hogy más országok is erősen érdeklődnek a kriptopénz iránt, Kuba és Ukrajna már felismerték a bitcoinban rejlő lehetőségeket és úgy döntöttek, hogy valamiféle kedvező szabályozási keretet kívánnak létrehozni a kriptovaluták számára.

Bár egyes pénzügyi szervezetek, mint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), vagy a Világbank húzza a száját, Bukele elnök megállíthatatlanul halad a céljai felé. Azt még nem tudni pontosan, hogy Salvador vakmerő lépésének milyen következményei lesznek a különféle világszervezetek vagy bankok részéről, egy biztos: a kis latin-amerikai ország beírta magát a kriptovaluta történelembe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük