Új fantasy szerepjáték jelent meg a Litecoin blokkláncon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Litecoin Alapítvány által szeptember 15-én megrendezett online eseményen a Litecoin (LTC) megalkotója, Charlie Lee és a CipSoft vezérigazgatója, Stephan Vogler bejelentették a Litecoin blokkláncon futó LiteBringer fantasy szerepjáték megjelenését.

“Ez az első nagyobb játék, amely a Litecoin blokkláncot használja minden interakciójához” – nyilatkozta Charlie Lee, az LTC alapítója.

Vogler kijelentette, hogy a játék teljesen decentralizált, vagyis minden felhasználónak LTC node-ot kell futtatnia a játékhoz. Megjegyezte azt is, hogy a hozzáférés csak attól függ, hogy a játékosoknak van-e valamennyi LTC-ja. A játék állítólag tartalmaz egy „Litecoin csapot”, amely lehetővé teheti egyes felhasználók számára, hogy ingyen kapjanak egy kis LTC-t, ha nem akarják vagy nem képesek odaadni a sajátjukat.

“A játékban minden lépés értékteremtő tranzakció a Litecoin blokkláncon” – nyilatkozta Vogler. “Ha jó játékos vagy, a LiteBringer hű marad nevéhez, és LTC-t kapsz jutalmul.”

Vogler szerint a LiteBringer összes fegyvere, karaktere és eszköze az LTC blokkláncon van tárolva. Vogler biztosította az érdeklődőket, hogy a technológia „teljesen biztonságos és decentralizált”, mivel a privátkulcsokat soha nem továbbítják. A CipSoft az LTC blokkláncot állítólag népszerűsége miatt választotta. Másik oka választásának pedig az volt, hogy alacsony tranzakciós díjakat számít fel, “kevesebb, mint egy cent tranzakciónként”.

Nem a CipSoft blokklánc-alapú szerepjátékának megjelenése az első alkalom, hogy egy blokklánc vagy kriptós cég meglátta a lehetőségét a játékosok bevonásának előmozdítására. Májusban az Atari bejelentette, hogy együttműködött a Litecoin Alapítvánnyal, hogy a játékosok kriptóban fizethessék a készülő Video Computer System-et. Az Infinite Fleet, egy kriptót használó online játék jelenleg a Blockstream stratégiai vezérigazgatója, Samson Mow vezetése alatt áll.

“A Blokklánc technológia óriási potenciállal rendelkezik az online játékok területén” – jelentette ki Vogler. “Azt hiszem, előbb-utóbb minden népszerű blokklánchoz lesznek játékok.”

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.