Új korszak küszöbén a Cardano

A frissítés decentralizált kormányzást és közösségi finanszírozást fog biztosítani.

Cardano felkészül a Voltaire korszakra

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója bejelentette, hogy várhatóan júniusban fog megjelenni a Cardano Node 9.0 verziója. Ez a frissítés előkészíti a Cardanót a Chang hard forkra, amely a Voltaire korszak kezdetét jelenti.

„Úgy tűnik, hogy június lesz az a hónap, amikor a Cardano Node eléri a 9.0 verziót. Ez azt jelenti, hogy a Cardano készen áll a Chang forkra, és csak arra vár, hogy a staking pool operátorok (SPO-k) 70%-a telepítse az új csomópontot. Ezt követően a hard fork bekövetkezhet, és a Cardano beléphet a Voltaire korszakba” – mondta Hoskinson egy nemrégiben közzétett X bejegyzésben.

A Chang hard fork jelentősége

A Chang hard fork várhatóan az egyik legfontosabb mérföldkő lesz a Cardano ütemtervében, mivel ezáltal a blokklánc egy új, decentralizált kormányzási korszakba lép. „A Cardano egy decentralizált civilizáció lesz, amely az egész világra kiterjed, és több millió lakossal rendelkezik. A legfejlettebb blokklánc kormányzási rendszerrel, éves költségvetéssel, kincstárral és az egész közösségünk bölcsességével fogunk rendelkezni, hogy irányítson minket” – fejezte ki bizalmát Hoskinson.

A Voltaire korszak kormányzási rendszere

A Voltaire korszak bevezeti a kormányzási rendszert, amely lehetővé teszi a közösség számára a döntéshozatali folyamatokban való részvételt. A korszak első része a CIP 1694 szerint valósít meg kormányzási funkciókat, megalapozva a decentralizált szavazást. A második rész továbbfejleszti ezeket a funkciókat, lehetővé téve a közvetett részvételt és a kincstári kivonásokat, így a közösség képes lesz javaslatokat tenni és finanszírozni a Cardano ökoszisztémán belüli projekteket.

Előzetes lépések a Chang hard fork előtt

A Chang hard fork előkészületei során a Cardano kiadta a 8.9.2-es csomópont verziót, amely megold egy kritikus problémát a peer-sharing hálózati funkcióban, ezzel erősítve a platform peer-to-peer hálózati képességeit.

A Cardano jövője és az ADA token

A Cardano natív tokenje, az ADA, jelentős előnyöket élvezhet az új frissítésből. Jelenleg az ADA 0,441 dolláron cserél gazdát és a piaci kapitalizáció alapján a top tíz kriptoeszköz között van a CoinGecko adatai szerint.