Új kriptofizetési lehetőség érhető el az AS Roma rajongói számára

Az olasz első osztályban szereplő AS Roma szurkolói ezentúl DigitalBits-ben (XDB) fizethetnek a klub által kínált termékekért.

A hírek szerint a fizetéseket a klub öt kiemelt üzletében teszi lehetővé a csapat rajongói számára, hogy a DigitalBits használatával AS Roma ajándéktárgyakat vásároljanak. A vétel az AstraX mobiltárcán keresztül lehetséges, ehhez pedig a vásárlóknak egy QR-kódot kell beszkennelniük az okostelefonjaik segítéségével. Ezután a fizetés néhány másodperc múlva feldolgozásra kerül, és az ügyfelek az XDB-n keresztül cashback-et kapnak.

Ez egy hatalmas előrelépés a DigitalBits számára, mivel célunk a Web3 és a kriptó népszerűsítése. A világ egyik vezető futballklubjaként, amely világszerte több millió szurkolóval rendelkezik, ez a tökéletes lépés, hogy a Web3 felhasználók következő generációjának fogyasztóbarát belépési élményt nyújtson.” – mondta Daniele Mensi, a DigitalBits ügyvezető igazgatóka.

Az AS Roma a partnerségnek köszönhetően az első profi labdarúgó-szervezet, amelyik komolyabban foglalkozik a blokklánc-technológiával.

„A lépés kibővíti, hogy mit is jelent a szurkolók számára a csapatukhoz való kapcsolódás, és a blokklánc-technológia beolvadása a mainstreambe.” – nyilatkozták a klub részéről.

A DigitalBits egy könnyen használható, nyílt forráskódú blokklánc, amelyet a digitális eszközök, például NFT-k, stabilcoinok működtetésére használnak. A hálózat másodpercenként több ezer tranzakciót képes feldolgozni, olcsó tranzakciós díjak mellett.

A Serie A-ban szereplő futballklub még 2021-ben kötött egy 42 millió dolláros szerződést a Zytara csapatával. A megállapodás értelmében bekapcsolódik a DigitalBits blokklánc hálózatába, és a vállalat neve megjelenik a férfi és női játékosok mezein is. Másrészt a cég egy másik olasz klub, az Inter csapatával is partnerségre lépett korábban.