Új WordPress plugin: ethereum blokkláncon tárolt WordProof időbélyeg

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Megérkezett az új WordPress plugin: mostantól olyan időbélyeggel lehet ellátni a közzétett tartalmakat, amely az ethereum blokkláncán kerül tárolásra.

A WordProof időbélyeg szolgáltatásának előnyei

Az amszterdami illetőségű WordProof cég október 22-én jelentette be az új hírt a BlockDown 2020 virtuális blokklánc konferencián, miszerint felhasználóik számára lehetővé teszik az időbélyegzést az ethereum blokkláncon.

A mostani fejlesztés, a WordProof hasznos újításnak tűnik. Szabadon elérhető és ellenőrizhető információval szolgálhat rengeteg ember számára. Az új funkció jelentőségét tovább növeli, hogy a WordPress az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő a piacon. Az összes weboldal közel 37%-a WordPressben készül, és a tartalomkezelő piac 60%-át birtokolja a cég.

A WordProof szerzői jogvédelemmel kapcsolatos ügyekben nyújthat segítséget. Megmutatja, hogy ki hozta létre az adott tartalmat és arról is biztosítja az olvasókat, hogy az adott tartalom módosítására nem került sor. Továbbá a weboldalon így bizonyíték található a publikálás időpontjáról, ami szerzői jogi vitákban akár sorsdöntő lehet.

Az időbélyeg megjelenése a gyakorlatban

Jelle van der Schoot, a WordProof termékfelelőse a WordProof hivatalos oldalán is közzétett egy közleményt az indulásról. A bejelentést különösen érdekessé teszi az a tény, hogy már magát a közleményt is a WordProof ethereum blokkláncon rögzített időbélyegével látták el. Ha valaki az oldalon elhelyezett “WordProof Időbélyeg igazolás megtekintése” linkre kattint, akkor megjelenik az utolsó módosítás pontos ideje, valamint a közzétevő személy neve. Sőt, még arra is lehetőség van, hogy megtekintsük a közleményben végrehajtott módosításokat.

Jelle van der Schoot az indulással kapcsolatban megosztott pár gondolatot az olvasókkal: “A blokkláncot eredetileg időbélyegzési céllal hozták létre. A Wordproofnál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legfelhasználóbarátabb időbélyegző eszköz legyen a miénk, ami minden tartalomkezelő rendszerben és e-commerce platformon használható.”

Majd mindezt kiegészítette még azzal, hogy az ethereum támogatásának növelésével egy fontos lépést tettek meg a fenti cél eléréséhez és a Wordproofnál nagyon örülnek, hogy üdvözölhetik az ethereum közösséget a WordProof Időbélyeg Ökoszisztémában.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.