Újabb 22 millió dollárt bukott el a Compound

Még pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Compound nevű decentralizált pénzügyi platform hibásan fizetett ki jutalmakat a likviditást biztosítók számára az egyik okosszerződés frissítése után. A platform alapítója nem sokkal később azt hangsúlyozta, hogy maximum 280 ezer COMP token kerülhet majd szétosztásra. Ez sem csekély összeg, közel 80 millió dollár. Viszont a vasárnapi adatok szerint 66 millió dollárnyi COMP token kerülhetett újra veszélybe ennek az okosszerződés hibának köszönhetően vasárnap reggeli adatok szerint. 22 milliónyit ebből ugyanannak a hibának köszönhetően már ki is osztottak, ami az eredeti 80 millió dolláros veszteséget is eredményezte.

Egy Compound biztonsági funkció most csak a helyreállítást akadályozza

A maradék 44 millió dollár sorsát még vizsgálják, de egy DeFi fejlesztő szerint egyértelműen veszélyben van ez az összeg is. Pontos adatokat is megismerhettünk, összes öt különböző jutalomban fizették ki az újabb 22 millió dolláros, hatalmas összeget a MakerDAO DSProxy okosszerződésein keresztül. A MarkerDAO képviselői is aktívan segítenek a hiba javításában, legalábbis erről posztolt a Compound-alapító Robert Leshner. Szintén vasárnapi történet az is, hogy egy Yearn.Finance fejlesztő, aki valódi nevét nem vállalta és aktívan kommentált a Compound fórumokon is a hiba felfedezésekor, arról beszélt, hogy a hibás okosszerződést ismerték már pár napja a Compoundnál. A tervük az volt, hogy megpróbálnak csendben maradni és reménykednek benne, hogy senki nem fedezi fel a hibát legalább egy hétig.

Leshner

Mert a Compound szerződéseit nem lehet azonnal frissíteni, csak hét napos ütemezésben. Ezzel akarják azt biztosítani, hogy sokkal ellenállóbb legyen a protokoll a támadásokkal szemben. Erre pont ez a védelmi vonal jelenti most a gondot, hiszen hét napig nem lehet frissíteni a hibás szerződéseket sem. Jelenleg az még vita tárgyát képezi a Compound közösségben, hogy a felhasználóknak mit kellene tenniük a kapott jutalmakkal. Az alapító szerint két fajta ember van, az egyik csoportba azok tartoznak, akik szerint a hibás tokenek a közösséghez tartoznak. A másik csoport pedig csak a profitra tör. És az előbb említett, névtelenséget kérő Yearn.Finance fejlesztő szerint a most veszélyben lévő 44 millió dollár is rövidesen kifizetésre kerülhet. Szóval fontos kérdés, hogy kik vannak az egyes csoportokban és mennyire lelkiismeretesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük