Váratlanul elhunyt egy befolyásos kripto-kereskedési platform feje

Tiantian Kullander, volt Morgan Stanley kereskedő és az Amber Group kereskedési platform társalapítója váratlanul, álmában hunyt el. A 30 éves kriptovállalkozó haláláról november 23-án értesült a kriptoközösség az Amber honlapja által.

A “TT” becenévre hallgató Kullander a Goldman Sachsnál strukturált hitelek kereskedelmével foglalkozott, majd a Morgan Stanley-nél feltörekvő piaci kereskedőként dolgozott. 2019-ben felkerült a Forbes 30 Under 30 listájára, amely a legragyogóbb fiatal vállalkozókat, vezetőket és sztárokat ismeri el.

Kullander még 2017-ben indította el az Ambert egy volt pénzügyi szakemberekből álló csoporttal együtt, akik közül sokan a Goldman Sachs Groupnál és a Morgan Stanleynél dolgoztak. A vállalat, amelynek támogatói között ott van a szingapúri állami befektetési társaság, a Temasek Holdings is, egyes jelentések szerint még a hónap elején tárgyalásokat folytatott mintegy 100 millió dollár bevonásáról. Az Amber platform öt alapítója, Kullander, Michael Wu, Wayne Huo, Tony He és Luke Li korábban együtt dolgozott a Morgan Stanley hongkongi irodájánál.

„TT nagy gondolkodó volt, és széles körben elismert úttörője az iparágnak. Tudásának mélysége, együttműködési hajlandósága, és az a vágya, hogy mindig segítsen másoknak számtalan induló vállalkozásnak és magánszemélynek tett jót. Meglátásai és kreativitása megannyi projektet, embert és közösséget inspirált. Intellektusával, nagylelkűségével, alázatával, szorgalmával és kreativitásával példamutatóan vezetett”. emlékezett meg róla az Amber Group.

A hongkongi székhelyű Amber Group mellett TT tagja volt a Fnatic esport vállalat igazgatótanácsának, és megalapította a KeeperDAO-t, egy decentralizált pénzügyi protokollt.