Újabb rekordot döntött ma meg a bitcoin, 12000 dollár felett a vezető kriptó

A világ első számú kriptovalutája, a bitcoin (BTC) ma újabb rekordot döntött. A cikk írásának pillanatában 12 175 dolláron kereskednek Satoshi Nakamoto digitális eszközével. Ez közel 3%-os növekedést jelent az elmúlt 24 órában. A múlt héten csaknem 2%-kal nőtt a bitcoin ára. Alig egy hete érte el a 12 037 dollárt is. Augusztus 2-án lépte át először idén a 12 ezres limitet, akkor egészen 12 041 dollárig kúszott a BTC, de percek múlva 800 dollárral esett vissza.

Eközben a piaci kapitalizáció alapján második helyen álló érme és idén az egyik legjobban teljesítő kriptoeszköz, az ethereum (ETH) ára többnyire változatlan maradt, jelenleg 431 dolláron kereskednek vele. Ma négy másik digitális valuta viszont felülmúlta a bitcoin teljesítményét. A ripple (XRP), a litecoin (LTC), a bitcoin cash (BCH) és a bitcoin SV (BSV) 4,6% és 2,6% közötti emelkedést produkált az elmúlt 24 órában. 

A teljes piaci kapitalizáció 2,37%-kal, 387,16 milliárd dollárra nőtt, míg a bitcoin dominanciája majdnem 58%. Eközben, a Digital Currency Group tulajdonában lévő nagy kriptovaluta vagyonkezelő cég, a Grayscale a múlt héten egy tévékampányt indított az Egyesült Államokban, Barry Silbert vezérigazgató pénteken arról tweetelt, hogy a cég ezzel befejezte az eddigi legnagyobb tőkegyűjtő kampányát.

bitcoin ára

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.