Újabb tőzsdei cég döntött a részleges exit mellett

A Brexithez hűen most az Egyesült Királyságból érkezett a hír, hogy egy londoni tőzsdén jegyzett vállalat készpénztartaléka 10%-át bitcoinba menekíti. A MicroStrategy által indított trend megállíthatatlannak tűnik és hamarosan akár a központi bankokat is elérheti.

A Mode Global Holdings PLC fintech vállalat terve, hogy befektetési stratégiája részeként komolyabb mennyiségű bitcoint vásárol. A szerdán kiadott közleményükben részletezik, hogy a készpénztartalékuk 10%-át szánják digitális eszközre. A hosszú távú céljuk, hogy így védjék a befektetőiket egy esetleges devizaleértékelődéstől, amire a font a Brexit hercehurca és a COVID-pánik miatt hajlandóságot mutat.

EUR/GBP, 1 napos, Tradingview

A Mode az első Egyesült Királyságban jegyzett vállalat, ami készpénztartaléka jelentős százalékát digitális eszközökbe menekíti. Az ingatag lábakon álló font mellett a másik indok, hogy a szigetországban rekord alacsony szinten van az irányadó kamatláb, 0.1%-kon, ami még viccnek is rossz, ha fixkamatozású befektetésben utazik egy vállalat.

Egy fokkal azért jobb a helyzet az Egyesült Királyságban, mint az euró régióban vagy Svájcban, ahol egyes bankok ügyfelei már negatív kamatlábakkal kell hogy számoljanak.

“Szembesülve a COVID-19 jelentette kihívással és az Egyesült Királyság irányadó kamatlábaival, ami a Bank of England 326 éves történelmének legalacsonyabb szintjén áll, a bitcoin hosszú távú értékébe vetett bizalmunk csak nőtt” – nyilatkozta Jonathan Rowland, a Mode ügyvezető igazgatója.

Mode követve a Square és MicroStrategy példáját ráébredt, hogy a bitcoin “egy megbízható értékőrző és attraktív befektetés az asszimmetrikus hozam/kockázat tulajdonságának és menedékeszköz státuszának köszönhetően.”

Mindez ugyanazon a napon történt, mikor a PayPal bejelentette, jövő évtől bitcoint és más digitális eszközöket is tárolhatnak az ügyfelek a számláikon, bár egyelőre csak letétkezelői formátumban (nem utalhatod ki a PayPal számládról), ami ellent megy a Bitcoin legfontosabb értékkínálatának és előnyének: globális digitális eszköz, amit ott tárolsz ahol akarsz és oda utalsz ahova akarod a bankok, Revolut és más központi entitások akadékoskodása nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.