Újra forkol a Ravencoin, ezúttal végleg kiirtanák az ASIC bányászokat a hálózatról

A RavenCoin (RVN) újabb hard forkot jelentett be, ezúttal áprilisra. A fork lényege az ASIC és FPGA bányászok elleni védelem növelése és a GPU alapú bányászatra való visszatérés. A konszenzus algoritmus tehát marad a proof-of-work, de úgy tűnik, a múlt év október eleji algoritmus csere nem volt elég az ASIC-osok kiirtására a hálózatról.

A friss fork jóval drasztikusabb frissítéseket vezet be a specializált hardvereket használók ellen és egyben elsimítja a GPU bányászok közötti egyenlőtlenségeket, ami annyit jelent, hogy az összes GPU-s egyenlő feltételekkel bányászik a hálózaton, legyen szó AMD-sről vagy Nvidia modelleket használókról.

Az új algoritmus neve KAWPOW és a ProgPOW egy Ravencoinra paraméterezett változata. A fork pontos időpontja még nem ismert, annyit tudni, hogy valamikor áprilisban kerül rá sor. Egyelőre csak a kawpowminer szoftver támogatja az új algoritmusú RVN bányászatot, de előreláthatólag a forkig más ismert bányász szoftverek is frissíteni fognak. A RavenCoin teszthálózatán a MinerMore bányászpoolhoz csatlakozva már tesztelni lehet a gépedet.

RavenCoin KAWPOW teszthálózat poolja:
kawpowminer -U -P stratum+tcp://[email protected]:4505

Fontos megjegyezni, hogy az Ethash algoritmussal ellentétben a ProgPow támogatja az olcsó AMD GPU-kat is mivel nem annyira memóriafüggő a bányászata. Ez annyit jelent, hogy egy olcsóbb AMD GPU ugyanúgy fog teljesíteni, mint egy Nvidia GPU vagy egy drágább AMD videokártya a KAWPOW algoritmussal.

Elvárt teljesítmények standard beállítások esetében:

  • GTX 1050Ti: ~5+ MH/s
  • GTX 1060: ~9.5 MH/s
  • GTX 1070: ~14 MH/s
  • GTX 1070Ti: ~14 MH/s
  • GTX 1080Ti: ~24.5 MH/s

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.