Újraindítja a Celsius a kifizetéseket a jogosult felhasználók számára

A csődbe került kriptohitelező Celsius közleménye szerint újraindítja a kifizetéseket a jogosult felhasználói számára.

A platform a tervek szerint emailek és alkalmazáson belüli értesítések használatával fogja felvenni a kapcsolatot a személyekkel. Azonban pontos időpontot nem közöltek a kifizetések újbóli elindítását illetően. Továbbá azt is megtudhattuk, hogy a lehetőség előszőr csak az Egyesült Államokban élő ügyfelek számára lesz elérhető, a nemzetközi felhasználóknak pedig további bírósági döntésekre kell várniuk.

A bírósági végzés szerint a hitelező két kategóriába tartozó eszközöket fog visszaadni. Az egyik kategória a ”tiszta” eszközök, vagyis azok a kriptovaluták, amelyek soha nem voltak részei az Earn or Borrow programnak. A másik pedig az ”átruházott” eszközök, amelyeket a Celsius júliusi csődbejelentését megelőző 90 napban a Earn or Borrow programból ruháztak át.

A kivehető tiszta eszközök összegét nem korlátozzák majd. Másrészt csak a kevesebb mint 7 575 dollárnyi átruházott eszközzel rendelkező felhasználók számára érhetőek el a kifizetések. Akik ezen összeg fellett vannak, azok továbbra sem jogosultak eszközeik megszerzésére. Továbbá jelen állás szerint az emberek vagyonuknak 94%-ához férhetnek hozzá. A bíróság később dönt arról, hogy a fennmaradó 6%-ot mikor és hogyan vehetik majd ki. A bíróság azt sem döntötte el, hogy az Earn-felhasználók mikor kaphatják vissza a pénzüket.

A végzés értelmében a Celsius és leányvállalatai jelenlegi és korábbi alkalmazottai nem jogosultak a kifizetésekre. Továbbá azok, akiknek 2022. december 20-án aktív hiteleik voltak, valamint azon jogosult személyek, akiknek a vagyona kevesebb mint a kifizetési tranzakciós díj, sem tudják majd megkapni pénzüket.

A kifizetések eléréséhez frissíteni kell a fiókot

A csalások elkerülése érdekében előszőr is az ügyfeleknek meg kell adniuk a már frissített know-your-customer (KYC) adatokat, még akkor is, ha korábban ellenőrizték ezeket az információkat.. Ezenkívül egy kifizetési címet is meg kell adniuk, amely csak 24 óra elteltével válik elérhetővé. A Celsius azt is megköveteli, hogy további információkat adjanak meg a célcímre vonatkozóan, hogy a tárca valóban a felhasználóhoz tartozik-e.

Végezetül pedig a közlemény szerint a platform nagy forgalomra számít a kifizetések újbóli megnyitását követően, ezért a feldolgozás több mint 24 órát is igénybe vehet majd.