Uniós banki engedélyt kapott a kriptobarát Revolut

A mobilos pénzügyi szolgáltatásokat kínáló Revolut, ami egyben kriptokereskedést is kínál, banki engedélyt kapott az Európia Központi Banktól.

A jóváhagyást csütörtökön jelentette be a cég és annyit jelent, a fintech cégnél vezetett mobilos számlán keresztül az induló Revolut Bank szolgáltatásait is igénybe lehet majd venni.

De ez még kissé messze van. A cég közlése szerint először ki kell fejlesztenie és tesztelnie kell a banki kínálatban jövőre elérhető termékeket, valamint tovább kell egyeztetnie a szabályozókkal. Az így elérhető termékeket Litvániában vezetik be 2019-ben elsőként, és onnan fogják a többi uniós piacon is bemutatni.

Többek között bankszámlát, folyószámlahitelt, személyi kölcsönt, belső fizetésfeldolgozást és más hagyományos banki termékek bevezetését tervezi. A folyószámla letéteket 100 000 euróig az uniós betétbiztosítási rendszer fogja biztosítani.

A 2015-ban rajtolt Revolut múlt év júliusában indította el bitcoin kereskedelmét miután egy B szériás befektetési körben 66 millió dollárt gyűjtött.

2017. decemberében litecoin, ether, majd ez év májusában ripple tárcákat is hozzáadott alkalmazásához. A cég pillanatnyilag 5 kriptovalutát és 25 fiat pénzt – köztük forintot – támogat.

A Revolut mögött komoly befektetői körök állnak: Index Ventures (a BitPay és Xapo befektetői), a Balderton Capital és a Ribbit Capital.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük