Útban a mainstream felé? Már készül a WhatsApp kriptotárca

Már fejlesztik a világ legnépszerűbb üzenetküldő WhatsApp alkalmazására a kriptopénz tárcát, jelentette a brit The Express hírlap.

A Wuabit spanyol hátterű startup kriptotárcája a chates interfészeken keresztül lesz elérhető és nem csak WhatsAppra, de Telegrammra, Viberre és Facebook Messengerre is integrálható lesz. A fejlesztők elmondása szerint a szoftverügynököt egy speciális AI működteti. Használata is kimondottan egyszerűnek ígérkezik, csak be kell pötyögni a parancsszót mint például  ‘küldj 0.05 BTC Gizinek’ (angolul) és a Wuabit elküldi az összeget. Ez alapján halkan feltételezhető, hogy egy letétkezelő kriptotárcáról lesz szó, azaz a digitális vagyonunkat a cégre kell bízni. De ne legyünk ünneprontók hisz a Wuabit a lépéssel a kriptovaluta utalások mainstreambe katapultálásáért dolgozik, és ehhez vélhetően kénytelen kompromisszumokat kötnie.

“A biztonság a legfontosabb”, nyilatkozta Manuel Polo CEO/CTO: “A chatbot kérhet egy jelszót, hogy küldhessen egy OTP-t (egyszeri jelszó) egy másik csatornára (a felhasználó telefonján SMS-ben, vagy extra harmadik fél által).” Ha helyesírási hibát ejtesz akkor sem kell aggódni, teszi hozzá: “Amikor félreírsz valamit vagy olyat írsz ami nincs benn a chatbot szókincstárában, akkor egyszerűen csak a tudomásodra hozza.”

Útban a mainstream felé? Már készül a WhatsApp kriptotárca
Hasonlót mintha a magyar fejlesztésű MicroCoin is tudna

A nyilvános bétateszt a következő hónapban várható. A kezdetekben kizárólag bitcoint lehet küldeni az alkalmazással és a bétateszt során a Bitcoin tesztnetjét használják digitális eszköztranszferre (BTCt álcoint). A sikeres teszt után tervezik bevezetni a litecoint (LTC), ethereumot (ETH), tront (TRX) bitcoin casht (BCH), dasht (DASH) és bitcoin SV-t (BSV).

WhatsApp szárnyán, mit szól ehhez Zuckie?

A WhatsApp a messenger alkalmazások koronázatlan királya és a bolygó 1.5 milliárd lakója pötyög rajta, ebből 450 millió minden nap. 2014-ben felvásárolta a Facebook és ezzel egyértelművé is válhat, hogy egy harmadik fél kriptotárca addig képes ellubickolni a sekélyes vízben, amíg a saját kriptovaluta kibocsátásában gondolkodó Facebook engedi. A tervezett Facebook Coin ugyanis várhatóan a Messengerben és a WhatsAppon debütál elsőként. Ugyanakkor Wuabit CEO hozzátette, nincs szükségük Zuckerbergék engedélyére mivel csak a WhatsApp API-t használják:

“Nem kommunikálunk velük, csak a jelenleg elérhető API-jukat [alkalmazásprogramozási felület] integráljuk,” magyarázta a CEO. Ahogy a fejlesztők alkalmazásokat készítenek az Android operációs rendszerre, úgy neked sincs szükséged arra, hogy Zuckieval konzultálj az appodról, vagy felhívd a gyártót engedélyért.

Hey, hey, hey: Carlos sokat bukott a BitConnecten kapzsisága miatt. Ha jól elzárod a kriptód hidegtárcákba, akkor nem fogod eltőzsdézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük