Vajon a Ripple (XRP) elérheti a 4 dollárt 2023-ra? Ez az ESG zöld kripto jobb választás?

Az XRP a hétvégén folytatta a szárnyaló tendenciát. A hétfői erős eladási hullám után azonban ismét felfelé ívelt az árfolyama. A hétnapos grafikon továbbra is rendkívül emelkedett. Az XRP 16%-kal nőtt a múlt héten és 45%-kal az elmúlt hónapban. Az XRP 0,54 USD-t ért el hétfőn hajnalban, mielőtt a jelenlegi 0,5158 USD-s árfolyamra zuhant vissza.

Kereskedési volumen alapján az XRP továbbra is nagy, és csak a Bitcoin, az Ethereum és a három legnagyobb stabil érme, az USDT, az USDC és a BUSD előzik meg.

ripple xrp árfolyam diagram

Annak ellenére, hogy a teljes kripto piac 0,4%-kal, 936 milliárd dollárra esett vissza, az XRP egy hatalmas, 61%-os növekedést tapasztalt, és 2,2 milliárd dollárra nőtt.

Az XRP bullish rövid távon

Az XRP rövid távon továbbra is egy bullish trended követ. A bikák átvették az uralmat a piacokon, és a szélesebb körű piaci hangulat pozitív, mivel mindenki arra számít, hogy a Ripple megnyeri az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete ellen, már két éve elhúzódó perét.

Már hagyományszerű, hogy az október bullish a kripto piacokon, de a Fibonacci-visszatérés szint továbbra is játékban van, így akár 0,65 és 0,70 dollár közötti kitörést is elérhet az XRP.

A Ripple megnyerte a SEC elleni pert?

Az elmúlt héten nem hallottunk sokat a bírósági ügyről, de a befektetők továbbra is bizakodnak, hogy a Ripple a győzelem felé tart. A korábbi, mérföldkőnek számító bejelentések szerint az Egyesült Államok kerületi bírója megengedte a Ripple-nek, hogy a SEC egykori alkalmazottjának e-mailjeit használja fel védekezéseként.

A cég pénzügyi részlegének egyik volt igazgatója, William Hinman e-mailjei állítólag nem tekintik az Ethereumot értékpapírként. Ennek jelentős szerepe lehet a Ripple védelemben, mert a cég ügyvédei azzal érveltek, hogy az XRP nem értékpapír, mivel az ICO soha nem tartalmazott befektetési szerződést.

https://twitter.com/FilanLaw/status/1577760714739093510?s=20&t=XH3MblfzdQ8d6IpYcjHUbg

A védelem szerint ha az XRP-t értékpapírként kezelnék, az azt jelentené, hogy az aranyat, az ezüstöt és a művészetet is értékpapírnak kell tekinteni. Ezek jelenleg árunak számítanak, és nem tartoznak a SEC joghatósága alá.

Szeptember elején a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse bizakodó volt, hogy cége megnyeri az ügyet.

„Ne feledjék, hogy az XRP kereskedés 99,9%-ának semmi köze a Ripple céghez. Tehát amikor arról beszélünk, hogy az XRP egy értékpapír, akkor visszatérek egy előző gondolatomhoz, amit évekkel ezelőtt mondtam, amikor azt kérdezték: „Melyik cég értékpapírja? Ki a tulajdonos?”

„Szerintem nagyon is egyértelmű, hogy nincs befektetési szerződés. Ha túllépünk a befektetési szerződésen, ami szerintem nehéz, a Howey-teszt mindhárom kikötésének meg kell felelni, és az XRP biztosan nem felel meg mindháromnak.”

„És ezért úgy gondoljuk, hogy a bíró látni fogja, hogy a törvény nagyon világos, a tények is világosak, és ez csak a SEC egy durva túlkapása, amellyel megpróbálják megkaparintani az irányítást egy bizonytalan helyzetben.”

Ripple XRP árfolyam előrejelzés: 4 dollárt érhet el 2023-ra?

Mivel a tágabb értelemben vett kriptocaluta piac 2022. nagy részében nagyon lassú volt, nehéz megjósolni, hogy mi lehetne a legújabb történelmi csúcs a közeljövőben. A medvepiac azonban nem tart örökké, és az XRP nyereségre tehet szert, ha megnyeri a bírósági pert.

Mivel mindkét fél beleegyezett egy rövidített ítéletbe, így a következő hónapokban meglehet az eredmény. Az XRP 2023-ban az egekbe szárnyalhat.

A bírósági győzelem nemcsak az XRP és a Ripple körüli bizonytalanságnak vetne véget, de gyakorlatilag ez lenne az első kriptovaluta, amelyet az Egyesült Államok kormánya és bíróságai szabályoznak.

Tekintettel a Ripple főkönyvi nyilvántartási rendszer erős mögöttes képességére, az intézményi beruházások várhatóan hatalmasak lesznek, ha a cég megnyeri a pert.

A bankok és a kormányok várhatóan tömegesen alkalmazzák majd a Ripple-t, amellyel megdönthetnék a 2018. januárjában elért minden idők legmagasabb értékét, 3,84 dollárt.

Megfelelő körülmények között az XRP akár a 10 dollárt is meghaladhatja az elkövetkező években.

Az IMPT előértékesítése meghaladja az 5 millió dollárt

Egy másik projekt, amely várhatóan nagy siker lesz 2024-ben, az IMPT. Ez egy környezetbarát protokoll, amely az éghajlati válság enyhítésén próbál meg segíteni azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén ellensúlyozzák szénlábnyomukat.

impt 5 millió dollár

Az IMPT az Impact Project natív tokenje, egy olyan platform, amely a blokklánc technológiát használja az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Az IMPT-n keresztül a felhasználók szén-dioxid-kibocsátási egységeket vásárolhatnak szénlábnyomuk ellensúlyozására.

A fejlesztők azon dolgoznak, hogy egy még inkább átláthatóbb és hatékonyabb ökoszisztémát építsenek fel az emelkedő globális hőmérséklet elleni küzdelem segítésére. Az IMPT zöld jogosítványainak köszönhetően egy nagyon keresett érme az ESG központú befektetők számára.

A projekt már több mint 2,7 millió dollárt gyűjtött össze az előértékesítés során. Csak az első 48 órában 500.000 dollár folyt be, amely igazán lenyűgöző befektetői keresletet mutat.

Ha szeretnél részt venni a projekt korai szakaszában, kövesd ezt a részletes útmutatót az IMPT vásárlásáról.