Változtat a CMC a rangsorolási paraméterein a hamis kereskedési volumen miatt

A kriptodeviza árindex oldal CoinMarketCap (CMC) megígérte, hogy változtatni fog a tőzsdék rangsorolási metódusán miután egy múlt heti Bitwise jelentés 95%-osra teszi az ott feltüntetett hamis kereskedési volumen adatok arányát. A vállalat március 25-én jelentette be közösségi oldalán.

A CMC oldala a Similarweb látogatói adatai alapján 55 milliós forgalmat bonyolított le a 28 napos februárban mellyel a kriptogazdaság leglátogatottabb oldala (érdekességképpen a bitcoin csap freebitco.in oldal 47 milliós, a Binance kriptotőzsde pedig ‘csak’ 27 milliós látogatottságot jelentett ugyanezen periódusra). Jól ismert árindexeiről, volumen chartjairól, letisztult adatmegjelenítő interfészéről.

A múlt heti Bitwise jelentés azonban sokaknál kicsapta a biztosítékot és a CoinMarketCap-ot a probléma részeként aposztrofálták amiért utat enged a listázási díjakból élő, kereskedési volument hamisító kriptotőzsdéknek.

A twitteres kirohanások hatására a CMC úgy tűnik vette a lapot és friss bejegyzésükben megígérték, felülvizsgálják a listázási metrikáikat.

Figyelemmel kísérjük a felhasználóink visszajelzéseit és keményen dolgozunk azon, hogy új metrikákat adjunk az oldalhoz ahhoz, hogy egy teljes összképet kapjanak az oldalon található váltókról és kriptókról.

A Bloombergnek nyilatkozva a CMC globális marketingvezetője Carylyne Chan többet is elárult arról, hogy fog változni a rangsorolás az oldalon.

“Például ha egy tőzsde alacsony forgalommal 300 millió dollár volument jelent és csak 5 BTC-t a tárcájában, akkor a felhasználók képesek lesznek a saját következtetéseik meghozatalára anélkül, hogy nekünk kelljen ítéletet mondani a arról, hogy mi a jó és mi a rossz,” magyarázta.

A múlt heti jelentés nem az első, mely bizonyítottan talmi kereskedési praktikákra hívja fel a közösség  figyelmét. Szinte szinkronban a The Tie piaci hangulatelemző platform is hasonló konklúzióra jutott.Changpeng Zhao, a Binance CEO-ja volt az egyik leghangosabb kritikusa a CMC listázási praktikáinak és elmondta, az oldal ezzel a teljes kriptoszektor és az oldal hitelességét rombolja:

Miért hamisítják a váltók a volumeneket? CMC a legnagyobb látogatottságú oldal a szektorban és a legnagyobb közvetítője az ügyfeleknek. Magas rangsorolás a CMC-n megkönnyíti az új ügyfél akvizíciót. DE a profi kereskedők szemében HITELESSÉGÉT VESZTI. Sokan elfelejtik ezt a részét.

A CoinMarketCap ‘adjusted volumes rankings’, azaz a szűrt volument listázó tőzsderangsorában a múlt héten többször is ‘noname’ tőzsdék vezették a rangsort, és az igazat megvallva, az aktuális listára pillantva is találunk jó pár tőzsdét, melyekről gőzünk sincs honnan szakadtak:

A CoinMarketCap marketingvezető több konkrétumot és dátumot a módosításokról nem közölt.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük