A VeChain blokkláncán fogják nyomon követni a McDonald’s termékeit

Kínában a VeChain a legismertebb multinacionáis vállalatok számára kínál blokkánc megoldást a termékeik nyomon követésére.

A VeChain bejelentette, hogy a Kínai Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Szövetséghez (CAFA) tartozó vállalatok termékeit a VeChainTor blokkáncán fogják majd a nagy világcégek nyomon követni. A CAFA nem más, mint egy kormányzati szervezet, amelyet közvetlenül a Kínai Mezőgazdasági Minisztérium vezet, és jelenleg 130 tagja van. A tagok között olyan óriási vállalatok szerepelnek, mint a McDonald’s és a Walmart, de közismert e-kereskedelmi platformok (Alibaba) valamint élelmiszer-és italgyártók (Starbucks) is vannak.

A VeChain most a szövetségnek egy olyan nyomkövető rendszert ajánlott fel, amely képes rekonstruálni egy termék életúját a termőföldtől az asztalig. Ehhez a VeChain a VeChain ToolChain-t fogja használni. Ennek a platformnak köszönhetően a szövetség tagjai biztonságos módon rögzíthetik a termékkel kapcsolatos összes folyamatot, amelyet nem lehet megváltoztatni. A cél a megbízhatóság és a fogyasztói bizalom növelése. A termékek nyomon követése minden műveletet magában foglal a termesztéstől a csomagoláson át a szállításig.

A VeChain Toolchain platform egyébként 2019-ben indult, és szinte azonnal népszerűvé vált azon vállalatok között, amelyek a gyártási folyamataikat szeretnék rögzíteni biztonságos módon mégis megfizethető áron. Ezért kezdte el használni a Walmart China is.

A VeChain és a Kínai Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Szövetség együttműködésének köszönhetően az összes CAFA tag használhatja a blokkáncot anélkül, hogy egyenként leszerződnének a VeChain-nel.

Amint azt a VeChain Foundation is kiemelte:

„A VeChain továbbra is támogatja a blokklánc technológia tömeges alkalmazását, és kézzelfogható értéket képvisel a vállalkozások számára. Az olyan szervezetekkel, mint például a CAFA kötött megállapodásnak hála a VeChainTor blokkláncot több száz vagy akár több ezer vállalkozás használhatja anélkül, hogy a VeChain-nel egyénileg kötnének megállapodást.”

Ezzel az együttműködéssel Kína ismét bebizonyította, hogy igenis nyitott a blokkánc technológia iránt. Egyre több blokklánc startup születik az országban, miközben gőzerővel tesztelik a digitális jüant is.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.