Venezuelában hamarosan kriptovalutában szedhetik be az adókat

A venezuelai polgármesterek beleegyeztek abba, hogy a jövőben az önkormányzatok az adókat kriptovalutában gyűjtik be.

A venezuelai városok vezetői kénytelenek voltak a kormány azon tervéhez csatlakozni, hogy a jövőben a különféle adókat Venezuela kriptovalutájában, a petroban szedjék be, habár sok település önkormányzata nem rendelkezik megfelelő technológiai háttérrel. Az úgynevezett Bolivári Polgármesterek Tanácsa aláírta azt a nemzeti adóharmonizációs megállapodást, miszerint a dél-amerikai ország 305 településén a petro (PTR) lesz az adók, az illetékek és a szabálysértésért kiszabott büntetések beszedésének eszköze.

A kriptovaluta egyre szélesebb körben kerül alkalmazásra Venezeulában, mivel Maduro elnök megrögzötten ragaszkodik az állam digitális pénzéhez. A kormány szerint a venezuelai alelnök, Delcy Rodríguez felel majd a beszedett adók egységes digitális nyilvántartásáért és ellenőrzéséért. Feladata továbbá egy olyan információcsere és megfigyelő rendszer létrehozása lesz a vállalatok számára, amellyel a kriptovalutában tudják majd rögzíteni a kifizetéseket. Venezuelában 335 polgármester van, akiknek 91%-a a Venezuelai Egyesült Szocialista Párt, a PSUV megbízatása alatt áll. Mindössze 30 polgármester van, akik nem a Nicolás Maduro-féle rezsimet képviselik.

A Maduro által nem támogatott önkormányzatok továbbra is venezuelai bolivárban szedik be az adókat, mivel egyes települések nem rendelkeznek megfelelő infrastruktúrával a petro kifizetések feldolgozására.

Rodríguez alelnök úgy kommentálta a kormány döntését:

“Ez az eljárások egyszerűsítését, az emberek szolgálatában álló közigazgatási tevékenységek hatékonyabbá tételét, a termelési és kereskedelmi területeken a gazdaság ösztönzését jelenti.”

A venezuelai kormány június 11-én bejelentette, hogy az országban a benzinkutakon az üzemanyag kifizetések csaknem 15%-át a petroval (PTR) teljesítették. A helyi sajtóközlemények szerint a PTR-ügyletek 40%-át a külföldi benzinkutakon bonyolították le.

További kapcsolódó cikkeink:

Venezuelának gyűjt a Dash közösség, óriási káosz van az országban

Venezuelában hamarosan bitcoinnal is lehet fizetni az útlevélért

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot minden állami tulajdonú épületben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.