Venezuelában már a Pizza Hut-nál is lehet bitcoinnal fizetni

Pizza Hut bejelentette, hogy a Venezuelában lévő éttermeiben már bitcoinnal is lehet fizetni a pizzáért.

Az olyan gyorsétteremláncok, mint a Burger King és a Church’s Chicken, már hónapok óta elfogadják a kriptovalutát fizetőeszközként, hozzájuk csatlakozott most az amerikai pizzéria lánc.

A CryptoBuyer kripto szolgáltató cég november 27-i tweetje szerint a dél-amerikai országban működő Pizza Hut éttermekben már múlt hét óta elfogadják nemcsak a bitcoint, hanem további 8 kriptovalutát.

Richard ElKhouri, a pizzéria venezuelai főigazgatója azt nyilatkozta az ElAxioma helyi hírügynökségnek adott interjújában, hogy “a Pizza Hut nem zárkózhat el ettől a technológiai újdonságtól és mindazoktól a megoldásoktól, amelyek a napi igények kielégítését szolgálják. Fontos az, hogy a fiatalokat, a modern gondolkodású és a technológiai ismeretekkel rendelkező vevőinket is kiszolgáljuk.”

A CryptoBuyer segítségével a vendégek a következő kriptovalutákkal fizethetnek a pizzáért: bitcoin (BTC), litecoin (LTC), dash (DASH), binance coin (BNB), binance USD (BUSD), ether (ETH), tether (USDT), dai (DAI), és XPT. A Pizza Hut éttermei Caracasban, valamint Maracay, Maracaibo és Barquisimeto városaiban működnek. A Panamában található CryptoBuyer egy kriptovaluta szolgáltatásokat kínáló startup, amely Bitcoin ATM-eket üzemeltet Közép- és Dél-Amerikában. A cég egyébként már olyan népszerű vállalatokkal lépett egyezségre és biztosította a kriptovaluta fizetések elfogadását, mint a Burger King, a caracasi Tamanaco Intercontinental Hotel és a Traki, Venezuela legnagyobb kiskereskedelmi lánca.