Videókonferencián keresztül bűnösnek vallotta magát a BitClub programozója

A több, mint 700 millió dolláros csalás vezető fejlesztője bűnösnek vallotta magát a héten az amerikai tárgyaláson.

Silviu Catalin Balaci, a 35 éves román állampolgár az amerikai bírósági perben bűnösnek vallotta magát több rendbeli csalás vádjában. Balacit Németországban tartóztatták le és a beismerő vallomást is az országban tette. Videókonferencián keresztül zajlott ugyanis a tárgyalás a jelenlegi koronavírus helyzet kapcsán kialakult beutazási tilalom miatt. Balaci mellett még négy további vádlott állt bíróság elé, akiket 2019 decemberében tartóztattak le.

Az ügyész által kiadott nyitalkozat szerint, a BitClub hálózat befektetőktől gyűjtött forrás 2014 és 2019 között, hogy egy bitcoin bányászat mögé bújtetott egy piramis hálózatot működtessenek. A hálózat kialakításában Balaci fő szerepet vállalt, hiszen ő volt a projekt vezető programozója. Jól látszik, hogy a kezdetektől fogva jól kitervelték a csalást, mivel a BitClub ügyfeleire Balaci, csak úgy hivatkozott, mint

hülye birkák

akik befektettek a BitClubba. A csalás két vádlottja a perben amúgy egymásra mutogat, hogy ki kinek osztogatta az utasításokat a piramis játék építésében. Bárki is volt az értelmi szerző, az évek során több, nmint 700 millió dollárra károsították meg az áldozataikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük