Vigyázat csalás! Blockchain.com klón oldalak jelentek meg

Az olasz vállalati és tőzsdei bizottság (Consob) figyelmeztetést adott ki. A blockchain.com-nak klón weboldalai jelentek meg az interneten, melyeken keresztül a gyanútlan felhasználók tárcáit a csalók pillanatok alatt kiüríthetik.

Egyre óvatosabbnak kell lennünk manapság, hiszen az interneten rengeteg átverés terjed. Nem kímélik a csalók a kriptoökoszisztémát sem. Nem telik el úgy hét, hogy ne látna napvilágot valamilyen, kriptovalutákhoz köthető csalás. A támadók sokszor úgy döntenek, hogy a népszerű, a kriptotérben már nevet szerző vállalatok imázsát kihasználva, weboldalakat vagy közösségi média profilokat hamisítanak. Ez történt most a blockchain.com weboldalával is.

Az olasz tőzsdei bizottság, vagy röviden csak Consob arról számolt be, hogy több hamis oldal jelent meg a blockchain.com nevében. Már sikerült blokkolni ezeket a kamu platformokat, de valószínűleg így is több ezer felhasználót károsíthattak meg az elkövetők. A hatóság információi szerint az áloldalak a felhasználóktól vagy pénzt kértek bizonyos szolgáltatások eléréséért cserébe, vagy pedig hozzáférést az ügyfél tárcájához, majd az ott található kriptovalutákat a bűnözők a saját tárcájukba utalták át. Nemcsak az olasz, hanem más ország hatóságai felé is rengeteg bejelentés érkezett a hamis oldalakkal kapcsolatban.

A hivatalos szervek arra kérnek mindenkit, hogy bármennyire is hitelesnek tűnik egy oldal, soha semmilyen körülmények között ne adjuk ki a tárcánkhoz tartozó adatainkat. Emellett azt is megemlítették, hogy egyetlen szolgáltató sem köti a tárca elérését nagy összegű belépési díjak befizetéséhez. Ha bármelyik kriptotőzsde, tárcaszolgáltató ilyen jellegű információkat vagy pénzt kér, ne dőljünk be, hisz valószínű, hogy átverésről van szó.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük