Oxfordi professzorok a világ első blokklánc egyetem létrehozásán dolgoznak

A Cointelegraph információi szerint oxfordi professzorok egy csoportja a világ első blokklánc egyetem létrehozását tervezik. A Woolf Development célja, hogy a blokklánc technológia alkalmazásával javítsanak a felsőoktatás problémáin, valamint hogy kibővítsék a tanulással kapcsolatos lehetőségeket.

Határok nélküli felsőoktatás a blokkláncon

A Woolf mögött álló tudósok szerint a blokklánc technológia és az okos szerződések segíthetnek a felsőoktatás hagyományos struktúrájának a demokratizálásában. A csoportot Joshua Broggi az oxfordi egyetem filozófiai és vallási tanszékének kutatója vezeti. A blokklánc egyetem a tervek szerint adaptálná a hagyományos Oxbridge tanfolyamot mégpedig úgy, hogy olyan egyedi oktató modulokra összpontosítana, amely mind online, mind offline módon a diákok rendelkezésére állna. A projekt egy határok nélküli akadémiai közösséget szeretne megvalósítani, vagyis nem korlátozódna helyi és nemzeti méretekre.

A Woolf fehér könyve szerint egy blokklánc alapú egyetem képes lenne megoldást találni a felsőoktatási intézmények problémáira, így például a magas tandíjakra, a nehézkes bürokráciára és adminisztrációs költségekre, valamint az ingatag és alulfizetett oktatói állásokra. A blokklánc ezenkívül megakadályozná abban a hallgatókat, hogy meghamisítsák nyilvántartásaikat, ehhez lenne használatos az okos szerződés, amely automatizálná a diákok részvételét, pontszámait és dokumentációikat is. A Woolf jelenleg azon dolgozik, hogy megszerezze a szükséges uniós engedélyeket és már teljes akkreditációt kaptak két európai joghatóságtól is.

“A blokklánc használatával a jogszabályi megfelelést érvényesítjük és magas fokú adatbiztonságot biztosítunk, hogy a szabályozók bizalmat szavazzanak globális oktatási tevékenységekhez az európai akkreditációval. Így tehát egy Woolf diák Madrasban egy Woolf tanárral New Yorkban, egy EU Woolf diplomát fog szerezni”, mondta dr. Broggi.

Dr. Joshua Broggi alapító, Evarist Bartolo, Málta oktatási minisztere, valamint Martin Gallagher és Johann Lilly professzorok, forrás; Joshua Broggi, Twitter

A Woolf első egyeteme Ambrose néven a tervek szerint idén ősztől indul el és 19200 dollárba fog kerülni egy év. A professzorok saját kriptot is szeretnének használni, a WOOLF token ERC20 kompatibilis lesz, vagyis az Ethereum hálózatán fog működni. A tokenek az egyetem költségvetéséhez, a projektek fejlesztéséhez és szavazásokhoz is használatosak lesznek.

Az új technológiák oktatása egyre népszerűbb a különböző intézményeknél. Számos egyetem kínál blokklánccal, okos szerződéssel és kriptopénzzel kapcsolatos kurzusokat, valamint online tanulva is lehet magasabb képesítéseket szerezni.

Borítókép forrása: i2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük