A Világgazdasági Fórum szerint az XRP a leghelytállóbb kriptovaluta a CBDC térben

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Világgazdasági Fórum a Ripple-t (XRP) nevezte a központi bank digitális valuta tér legrelevánsabb kriptovalutájának.

A Világgazdasági Fórum (WEF) a Ripple vállalat kritopénzét, az XRP-t vizsgálja, mint a központi bank által kibocsátott digitális valuta (CBDC) tér leghelytállóbb kriptovalutáját. Az év elején közzétett jelentésében a WEF azt írta, hogy a központi bankok és kormányzati ügynökségek megvizsgálják a CBDC-k által kínált lehetőségeket. A digitális pénznek olyan globális pénzügyi kérdéseket kell megoldania, mint például a pénzügyi elfogadás és a fizetési rendszerek stabilitása. A genfi ​​székhelyű nemzetközi szervezet egyértelmű különbségeket tett a CBDC-k és a kriptovaluták között.

„A CBDC a szuverén fizetőeszköz digitalizált változata, amelyet az ország monetáris hatósága hoz létre és bocsát ki. A CBDC különbözik a digitális vagy virtuális pénznemek egyéb formáitól, ideértve a kriptovalutákat, mint például a Bitcoint, illetve a stabilcoinokat, amelyeket nem a központi bankok bocsátanak ki, vagy nem minősülnek törvényes fizetőeszköznek.”

Noha a Világgazdasági Fórum világos határvonalat húzott a digitális eszközök két formája között, az XRP-t tartotta az egyik legrelevánsabb kriptovalutának a nagykereskedelmi CBDC térben a bankon belüli vagy bankközi fizetések és elszámolások számára. Egy nemrégiben közzétett blogbejegyzésében a Ripple megjegyezte azt, hogy a központi bankok szerte a világon felfegyverkeztek és elképesztő sebességgel próbálják kifejleszteni saját CBDC-jüket. A Ripple azt is elmagyarázta, hogy a központi bankok hogyan tudnák felhasználni az XRP-t a CBDC használatának megkönnyítésére.

A RippleNet On-Demand Likviditási szolgáltatása lehetővé teszi azt, hogy a pénzügyi intézmények valós időben hajtsanak végre tranzakciókat a globális piacon az XRP segítségével. Egy ilyen megoldás a CBDC-k közvetlen cseréjét is támogathatja. Az XRP gyorsabb, olcsóbb és skálázhatóbb, mint bármely más digitális eszköz, így ideális eszköz lehet két különböző valuta gyors és hatékony összekapcsolásában. “

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.