Vitalik Buterin a Bitcoin Cash blokklánc használatát javasolja az ETH 2.0 indulásáig

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vitalik Buterin váratlanul arról értekezett a blogján nemrégen, hogy szerinte a Bitcoin Cash blokkláncot mint adatréteget kellene használni a tranzakciók verifikációjára. Ebből kifolyólag minden ETH tranzakció elszámolása és visszaigazolása a BCH blokkláncon történne meg.

Az Ethereum Researchon július 13-án megjelent poszt elég nagy felháborodást váltott ki a kriptotwitterezők körében. Sokan nagyon negatívan álltak hozzá az ötlethez, mások pedig egyszerű áprilisi tréfának gondolták, és nem akarták elhinni, hogy ezt Vitalik Buterin írta.

Buterin ezt egy rövidtávú megoldásnak gondolná az Ethereum skálázhatóságának a megoldására az ETH 2.0 indulásáig, amiről már korábban mi is beszámoltunk ebben a cikkünkben. Az Ethereum alapítója úgy gondolja, hogy a BCH négyszeresére tudná növelni a kibocsátást a nagyobb blokkokon keresztüli skálázási megoldással. Az Ethereum már most is rendelkezik a megfelelő mechanizmusokkal ahhoz, hogy a BCH blokkláncon a verifikáció lefusson, ami tovább erősíti Buterin érvelését.

Viszont hozzáteszi, hogy ez a megoldás sem tökéletes, mert a BCH blokkok ideje 10 perc, de a nulla azonnali visszaigazolással és az új Avalanche pre-konszenzus protokollal a láthatáron ez tűnik a legjobb láncnak, ami adatrétegként működhet a tranzakciók költségének emelkedése nélkül.

Ismeretlen bányász közel jár az 51%-os bitcoin cash hashrátához

A Bitcoin Casht nem igazán szeretik, Vitalik Buterin mégis kiáll mellette

A kriptoközösség tagjai nem igazán szeretik a Bitcoin Casht. Annak ellenére, hogy használata könnyű, gyors és olcsó, az ellenszenv onnan ered, hogy sokan Roger Ver és Jihan Wu a Bitmain exelnökének bábprojektjeként tekintenek rá. Ver és Wu többször is kritizálta a Bitcoint lassúsága és skálázhatatlansága miatt és ezek a megnyilvánulások a Bitcoin rajongók körében nem arattak osztatlan sikert.

A Redditen megjelent posztban Buterin ígérte, hogy az ETH 2.0 indulása nem fog késni. A futtatási környezettől és a felhasználók számától függően az Ethereum 2.0 képes lesz másodpercenként 5.000 és 500.000 közötti tranzakció végrehajtására.

A láncok közötti harmónia

A kriptók világában él egy olyan prekoncepció, hogy az egyes kriptoprojektek versengenek egymással, és teljesen kizárják az együttműködést egymással. Mindenki arról beszél, hogy a jövőt a kriptók és a teljes függetlenség fogják megalapozni, de senki sem gondolja úgy, hogy ezt közösen együttműködve is el lehetne érni, nem pedig egymás ellen versenyezve.

A legtöbb kriptovaluta rajongó a pénz miatt van benne, a többi pedig azért, mert hisznek egy decentralizált jövőben. Az érvelések, viták és egészséges versengések az ökoszisztémát rugalmassá és bolondbiztossá teszik, de az állandó ellentmondás és belső harcok hosszútávon csak a szabályozók és lobbisták munkáját segítik, akik a mainstream elfogadást és nyilvános elterjedést próbálják gátolni.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.