Alternateth – a „barátságos” ethereum fork

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

James Hancock, az Ethsignals projektvezetője, bejelentette, hogy egy barátságos Ethereum fork létrehozásán dolgozik.

Tesztnetként szolgálna az új fork

A CoinDesknek adott interjújában, James Hancock azt nyilatkozta, hogy az Alternateth az Ethereum mainnet leányláncaként működne. A fork célja az Ethereum blokkláncával kapcsolatos újítások, fejlesztések és ötletek letesztelése, mielőtt még az ETH blokkláncán futtatnák őket. Az Alternateth indítása a következő két hónapban várható, a tervek szerint augusztusban. Hancock szerint a forkra a következő ok miatt van szükség:

Ahhoz, hogy az ethereum egy stabil és megbízható valuta legyen, konzervatívnak kell maradnia a fejlesztések terén. Másrészről viszont a konkurenciával is lépést kell tartani, ezért szükség van a folyamatos fejlesztésekre. Ezt a két dolgot rendkívül nehéz összehangolni.

Annak ellenére, hogy az Ethereumnak sikerült piacvezető platformnak maradnia a decentralizált alkalmazások építése terén, több versenytársa is megjelent az elmúlt években. Jelenleg a legnagyobb konkurensei talán az EOS és a TRON. Mindkét platformon több dapp fut az ethereum platformjához viszonyítva, azonban az ethereum felületén dolgozik a legtöbb fejlesztő a három projekt közül. Ha az ethereum valóban meg szeretné tartani ezüstérmes pozícióját, akkor az Alternateth megindítása remek ötletnek tűnik. Ha belegondolunk, hogy egy egész fejlesztőkből álló csapat azon fog dolgozni, hogy az ethereum legújabb fejlesztéseit tesztelje, akkor kevés esély marad az esetleges bugok fennmaradására. Persze az Ethereumnak jelenleg is több tesznetje létezik (Ropsten, Kovan, Rinkeby), ezért valószínű, hogy Hancocknak a tesztelésen kívül más tervei is vannak.

A célok között szerepel a ProgPow frissítés tesztelése is

Az Ethereum új ASIC-ellenálló ProgPow bányász algoritmusáról már az év elején olvashattunk,  azonban jövőjéről egyelőre nem sok konkrétum került nyilvánosságra. Hancock az interjú során arról is beszélt, hogy a ProgPow algoritmus tesztelése is szerepel az Alternatethel kapcsolatos terveinek listáján. A ProgPow frissítést már hónapok óta várja az ethereum közösség, ezért valószínűleg nagy örömmel fogadják majd az Alternateth által tervezett teszteket.

Ami a projekt finanszírozását illeti, Hancock azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem terveznek sem ICO-t sem más tőkegyűjtési alternatívát. Ehelyett a projekt teljes mértékben önkéntes alapon fog működni. Hancock jelenleg fejlesztőket toboroz az új ethereum blokklánc megindításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.