Vizsgálat indult az Uniswap ellen

A SEC vizsgálatot indított a decentralizált Uniswap Lab ellen – az a fő kérdésük, hogyan használják a befektetők a DeFi váltót.

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőkepiaci Felügyelete, a SEC vizsgálja az Uniswap decentralizált tőzsde fejlesztőjét – jelentette a Wall Street Journal pénteken.

A SEC információt kér arról, hogyan használják a befektetők a tőzsdét és hogyan promótálják azt – áll a jelentésben, hivatkozva az ügyben jártas forrásokra. A tőzsde fejlesztője, az Uniswap Labs elmondta, hogy mindenben együttműködik a szabályozó hatóság vizsgálatában. A SEC azonban az ügyben nem volt hajlandó nyilatkozni egyelőre.

Az Uniswap az Ethereum blokklánc legnagyobb decentralizált tőzsdéje a kereskedési volumen szerint. Bár még nem világos, hogy pontosan mit akar tudni a SEC, a hír annak a jele, hogy a szabályozó hatóság egyre inkább érdeklődik a decentralizált pénzügyek (DeFi) kapcsán. Úgy tűnik azonban jogsértésről (egyelőre) még nincs szó.

A SEC elnöke, Gensler azzal érvelt, hogy bár lehet, hogy nincs központi szervezet, amely felelős a decentralizált cseréért, a DeFi projektek, amelyek ösztönzőket vagy digitális tokeneket kínálnak a résztvevőknek, ettől függetlenül a SEC szabályozás hatálya alá tartozhatnak.

„Mindig van egy olyan alapvető csoport, amely nemcsak a szoftvert írja, hanem az irányítással és díjakkal is rendelkezik” – mondta a Wall Street Journalnak adott interjúban.

A SEC a múlt hónapban nyújtotta be első, DeFi-technológiát használó értékpapírokkal kapcsolatos ügyét. A Blockchain Credit Partners DeFi-hitelezőt 30 millió dollár összegű illegális forrásgyűjtéssel vádolják, amit egy állítólagos csaláson keresztül tudtak összegyűjteni.

Forrás: Wall Street Journal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük